„Amíg nem nyerünk” – a világ legnagyobb meccse jöhet Budapestre





A főváros a Puskás Arénával két BL-döntő rendezését is megpályázta.



Megosztás
Szerző: sk
Létrehozva: 2023.07.18.
Módosítva: 2023.07.18.
UEFA Bajnokok Ligája Budapest

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) keddi közlése szerint Magyarország és Olaszország érdeklődik a Bajnokok Ligája 2026-os és 2027-es döntőjének rendezése iránt.
Az UEFA honlapján arról adott tájékoztatást, hogy Magyarország az idén az Európa-liga fináléjának otthont adó Puskás Arénával pályázik a BL-döntőre, míg Olaszország a milánói San Siróval. A két kandidáló egyúttal azt is jelentheti, Budapestnek nagyon jó esélye van arra, hogy három vagy négy év múlva megrendezze a világ legrangosabb klubsorozatának döntőjét.

1992 és 2006 után július 19-én este ismét koncertet ad Budapesten, a Puskás Arénában a Guns 'N' Roses.
Fotó: Ripost


Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke áprilisban a szervezet közgyűlésén jelezte, hogy pályázni fognak a következő elérhető, azaz 2026-os BL-döntőre. Akkor az MTI érdeklődésére azt mondta a sportvezető, várhatóan sok pályázó lesz. Szerinte előnyt jelent, hogy a nemzetközi meccsek szervezésével maradéktalanul elégedett az UEFA, hátrányt pedig, hogy vannak sokkal nagyobb stadionok.
– Feltett szándékunk a pályázás, nem is indulunk rossz pozícióból, de nem feltétlenül leszünk nyertesek. Addig pályázunk, amíg nem nyerünk – fogalmazott az MLSZ-közgyűlésen Csányi.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás