Cselekkel, trükkökkel várják a jegy nélküli szurkolókat a budapesti EL-döntőn





Már csak napok kérdése, és rangos nemzetközi labdarúgó kupadöntőt rendezhet Budapest. A szervezők másfél éve dolgoznak azon, hogy minden a lehető legjobb legyen a Roma-Sevilla meccsen a Puskás Arénában.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2023.05.26.
Módosítva: 2023.05.26.
puskás aréna Jose Mourinho Szabó Vilmos európa-liga

A budapesti 2020-as európai Szuperkupa-meccs és az Európa-bajnoki mérkőzések után kellő rutinnal és tapasztalattal várja a május 31-i Roma-Sevilla Európa-liga döntőt Szabó Vilmos és csapata. Az MLSZ projektigazgatója lapunknak elmondta, minden adott ahhoz, hogy emlékezetes finálét rendezzenek a Puskás Arénában.

Puskás Aréna / Fotó: Mónus Márton

- Ez a lesz a harmadik nagy eseményünk a Puskás Arénában – mondta Szabó Vilmos. - Szerencsére ugyanazzal a csapattal tudok együtt dolgozni, amely a Szuperkupán és az Eb-n is működött. Sok a hasonlóság, most azonban sokkal csendesebben, nyugodtabban zajlik a szervezés, mert már elég nagy a tapasztalatunk ebben. Az UEFA nagyon elégedett a munkánkkal, szeretnek ide járni. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy hátra dőlhetünk. Legnagyobb figyelmet igényli továbbra is a szervezés.

Szabó Vilmos elárulta, az ő feladatuk leginkább a stadionon belüli és annak környékén történő dolgok megszervezése.

- A csapatok érkezése és elszállásolása UEFA-feladat, de ebben is segítünk közterület foglalási engedélyekkel. Például a repülő landolása után a csapatbusz már a betonon várja majd a játékosokat és a stábot, azonnal felszállhatnak rá. A charter gépekkel érkező szurkolókat szintén buszok szállítják, kijelöltük, hol tudnak parkolni. A fan meeting point a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséghez tartozik, ők bonyolítják le a stadionon kívüli, a városban történő dolgokat.

Szabó Vilmos
Szabó Vilmos Fotó: Veres Viktor

Sok mindent előre egyeztettek, a Roma mindössze egy apró módosítást kért: a csapat vezetőedzője, Jose Mourinho törölte az egyik budapesti edzést.

- Semmi olyat nem mondtak, ami minket váratlanul ért volna, apró kérések, módosítások felmerültek, de ezek jelentéktelenek. Például eddig arra készültünk, hogy a Róma a Puskás Arénában edz a mérkőzés előtti napon, de ezt az utolsó pillanatban törölték, Rómában megtartják az edzést, és úgy indulnak Budapestre.

Az UEFA attól tart, hogy ezúttal is számos szurkoló érkezik majd jegy nélkül a helyszínre. Csakúgy mint tavaly Párizsban a Real Madrid-Liverpool Bajnokok Ligája döntőben.

- Másfél éven folyamatos egyeztetésekkel dolgozunk. A tavalyi párizsi döntőn történtek miatt a lehető legmagasabb biztonsági fokozottal készülünk a mérkőzésre. Már kaptunk információt arról, hogy Rómából valóban várhatóak belépő nélküli drukkerek, de megemelt biztonsági létszámmal, illetve apró taktikákkal, cselekkel készülünk, hogy kiszűrjük őket. Már teljes kapacitással dolgozunk a héten. Az UEFA-tól közel 200 ember van itt a helyszínen, az MLSZ részéről 30-an lehetünk, 1200-an lesznek a biztonsági szolgálattól, 500 önkéntes dolgozik, és majdnem 800-1000 közé tehetők a büfések és a VIP-en belüli felszolgálók száma. Közel négyezren vagyunk, akik részt veszünk az Európa-liga döntő megrendezésében.





 





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás