Van, amiben a Fradi is veri Messi új csapatát





Fél éve mindenki Cristiano Ronaldón röhögött, amikor aláírt Szaúd-Arábiába. Akkor mit érdemel most Lionel Messi az amerikai liga tökutolsó pofozógépénél?



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.06.08.
Módosítva: 2023.06.08.
Lionel Messi euró Fradi

Immár hivatalos, hogy mostantól a labdarúgás utóbbi majd’ két évtizedét uraló, összesen tucatnyi aranylabdával díjazott nagy páros egyike sem játszik Európában. Cristiano Ronaldo már tavasszal is a szaúdi al-Nasszrt próbálta – sikertelenül… – valamilyen trófeához segíteni, most pedig a hétszeres aranylabdás Lionel Messi jelentette be, hogy David Beckham amerikai klubjához, az Inter Miamihoz szegődik. Segítünk hová tenni az új csapatát...

Lionel Messi mindenkit meglepett a döntésével
Lionel Messi talán tényleg minden idők legnagyobbja (GOAT), de most nem a legnagyobb csapathoz szegődött  –  Fotó: AFP

A 38 éves portugál világsztárt télen sok kritika érte, amiért felfoghatatlan fizetésért (évi 200 millió euróért, azaz 74 milliárd forintért) ennyire alábbadta a szakmai szempontokat a Manchester Unitedtől való botrányos távozása és a vb-leszereplése után. Ennek fényében különösen érdekes, hogy az új Messi-csapatot hová sorolhatjuk Ronaldóékhoz képest. 

A Barcelona reakciója is mindent elmond az argentin döntéséről:

– Laporta elnök megérti és tiszteli Messi azon döntését, hogy egy

kevesebb követelménnyel rendelkező ligában folytatja pályafutását, a rivaldafénytől távol, kevesebb nyomással,

amiből kijárt neki az utóbbi években – szúrt oda közleményben a Barcelona a legendájának, akitől most kosarat kapott a floridai klub miatt.

Van valami a kritikában, még ha a hírek szerint Messit újabb levezető sztárok (Ángel Di María, Sergio Busquets, Luis Suárez) követhetik Miamiba. 

Egyelőre azonban úgy fest a helyzet, hogy a Beckham-csapat 16 forduló után tökutolsó, 16. helyezett az észak-amerikai profiliga (MLS) Keleti konferenciájának tabelláján.

Többet ér a Fradi a Messi-csapatnál

Az 5 győzelem mellett 11 meccset elvesztett Inter Miami 30 fős játékoskerete – az argentin világbajnok érkezéséig – 34,4 millió eurót (12,7 milliárd forint) ért. Ez nem csak Messi becsült értékénél (ami még 35 éves létére is 45 millió euró, azaz 16,6 milliárd forint) sokkal kevesebb, de például a Ferencváros kereténél is, amit a szakportál 40,25 millióra (14,9 milliárd forint) taksál. Messi egymaga még a „nyugdíjhoz” közeledve is több mint 11-szeresét éri új csapattársai legértékesebbjénél, a venezuelai válogatott csatárnál, Josef Martíneznél (4 millió euró, tehát 1,5 milliárd forint).

 





 





Ezeket olvastad már?
„Bujkálnom kellett volna, ha nem nyerünk" - a láncdohányos legendát gyászolja a futballvilág

„Bujkálnom kellett volna, ha nem nyerünk" - a láncdohányos legendát gyászolja a futballvilág

Szoboszlai edzője elárulta, visszatér Liverpoolba

Szoboszlai edzője elárulta, visszatér Liverpoolba

Gyász: meghalt a 31 éves olimpiai játékos, a jövő reménysége

Gyász: meghalt a 31 éves olimpiai játékos, a jövő reménysége

Nekik köszönhetjük őket: így néz ki Dzsudzsák, Dibusz, Varga Barnabás és a többiek anyukája - galéria

Nekik köszönhetjük őket: így néz ki Dzsudzsák, Dibusz, Varga Barnabás és a többiek anyukája - galéria

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás