Óriási erősítések, válogatott játékosokat igazolt a Fradi

Lényegesen erősödött Gerendás György együttese, az FTC-Telekom Waterpolo női vízilabdacsapata. A legutóbbi szezonban bronzérmet szerzett együtteshez csatlakozott Kiss Alexandra és Vályi Vanda.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.06.14.
vízilabda Gerendás György FTC

Az olimpiai bajnok Gerendás György csapata az új magyar bajnoki szezonban az első helyet célozza meg. A Fradi ennek megfelelően erősített, a bajnok Egertől a zöld-fehérekhez írt alá a válogatott kapus, Kiss Alexandra.

Fotó: Török Attila

„Amikor úgy öt éve hozzáláttam egy új FTC felépítéséhez, Kiss már szerepelt az elképzeléseim között, de akkor még a dunaújvárosiaknál szerepelt, és akkoriban ez az ötletem még nem valósult meg – emlékezett Gerendás. – Most jött el az ideje annak, hogy a saját nevelésű Neszmélyi Boglárka mellé képzett, válogatott szinten is remekül teljesítő kapuvédőt kapjunk.”

Így aztán az UVSE-nél szereplő Magyari Aldának két fradista riválisa lehet a válogatottnál.

„Érdekes csatározás elé nézünk kapusfronton, tudniillik a júliusi fukuokai világbajnokságon három felkészült kapuvédő közül válogathat a kapitány.”

A jövőt illetően a mezőnyjátékban még optimistább lehet Gerendás, hiszen nem csak Kiss Alexandrával erősített, Gurisatti Gréta és Leimeter Dóra mellé az olaszországi Padovától – ígéretének megfelelően – visszaköltözött a Népligetbe Vályi Vanda.

„Mielőtt Vanda távozott tőlünk, megbeszéltem vele, hogy egy olaszországi idény után bizonyítson ismét a magyar bajnokságban, mert ez az érdeke az FTC-nek, de női válogatottunknak is, amely nagyon készül a fukuokai vb-re és a 2024-es párizsi olimpiára. Vályi személyében egy igazán küzdőképes, a jobb oldal mellett több posztról is veszélyesen lövő, kombinatív játékossal »erősödtünk vissza«”.

Gerendás nem tartja kizártnak, hogy Bíró Attila szövetségi kapitány a vb-keretében akár négynél több fradistát is figyelembe vehet.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás