„Mindennap gondolok rá” – Csollány Szilveszterről mesélt egykori edzője





Vereckei István a mai napig szeretettel gondol egykori versenyzőjére, a tavaly elhunyt Csollány Szilveszterre.



Megosztás
Szerző: GG
Létrehozva: 2023.06.30.
Csollány Szilveszter Vereckei István emlék

2022 januárjában hunyt el Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornász. Egykori edzője, Vereckei István a mai napig szeretettel gondol a tragikusan fiatalon eltávozott versenyzőjére, meghatottan beszélt róla a Ripostnak.

Csollány Szilveszter, Vereckei István
Az edző a mai napig nehéz szívvel gondol az elhunyt bajnokra – Fotó: Szabó Miklós

„Szilas nagyon hiányzik” – kezdte a tornaválogatott korábbi szövetségi kapitánya. „Nincs nap, hogy ne gondolnék rá. Már a közös munka előtt is ismertük egymást. Olyan kis bika gyerek volt fiatalon, görbe lábakkal... Akkor persze még nem gondoltam, hogy ekkora bajnok lesz belőle. Amint jobban megismerkedtünk, egyre közelebb kerültünk egymáshoz, baráti lett a kapcsolatunk. 

Öntörvényű ember volt, de nekem sikerült a kegyeibe férkőznöm. Ment a maga feje után, de szerencsére elfogadta a tanácsaimat, mondhatom, támaszkodott rám. Büszke vagyok, hogy az edzője lehettem, olimpiát nyert, világsztár lett, de megmaradt egy jó embernek.

A 75 éves Vereckei elmondta, akkor sem szakadt meg a kapcsolatuk, amikor Csollány befejezte a tornát. Rengeteg élménye fűzi őt hozzá.

„Nem akarok a haláláról beszélni, inkább egy aranyos történetet mesélnék el róla. Szilveszter Izlandon dolgozott, és felhívott telefonon. Azt hittem, szakmai tanácsot szeretne kérni, de meglepetésemre receptet kért, mert szerette volna megvendégelni a helyieket egy jó, magyaros halpaprikásra. Elmondtam neki, mit csináljon, de egy kicsit féltem is, mert Szilas nem volt egy konyhatündér. Sokszor megfordult nálam Gyálon a kerti partikon, mindig mondta, hogy majd segít a kaja elkészítésében, de maradjunk annyiban, a főzés elmaradt, viszont néhány kupica lecsusszant a torkunkon. S hogy milyen lett az izlandi halpaprikás? Nos, arról nem beszélt, pedig többször rákérdeztem. Mondtam is neki, Szilveszter, maradj a gyűrűnél, a fakanalat hagyd meg nekem.”





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás