Százmilliókat kaszálhat Szoboszlai, ha marad a fenekén





Nem csak akkor kereshet sokat Szoboszlai Dominik, ha elfogadja a Newcastle United álomfizetését. Tarthatja a markát akkor is, ha marad Lipcsében.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2023.05.20.
Szoboszlai Dominik rb leipzig fizetés

Szoboszlai Dominikot állítólag évente bruttó 10 millió fontos (4,3 milliárd forint) fizetéssel csábítja a Newcastle United. A szaúdi tulajdonosai pénzéből új angol sztárcsapatot építő Szarkák érdeklődése még akkor is sokat hozhat a 22 éves magyar futballsztár konyhájára, ha marad jelenlegi csapatában.

Szoboszlai így is, úgy is jól járhat
Szoboszlai így is, úgy is jól járhat – Fotó: Getty Images

Ügynöke, Esterházy Márton szerint 50-50% az esélye, hogy a középpályás nyáron eligazol vagy marad Lipcsében. A remek szezont futó (43 tétmeccsen 8 gól és 13 gólpassz) Szoboszlait ugyan 2026 nyaráig köti a szerződése, de egy záradék értelmében 70 millió euróért (26,3 milliárd forint) kivásárolhatják az RB Leipzigtől. Sajtóértesülések szerint a német klubnak július 15-éig van ideje arra, hogy – ha a tehetős kérő(k) dacára meg akarja tartani őt –, megegyezzenek a szóban forgó záradék törléséről vagy módosításáról. Ez a kedvező tárgyalási pozíció többek között fizetésemeléssel járhat.

A távozással kokettáló Szoboszlai jelenlegi lipcsei gázsiját évi 4,2 millió euróra (1,6 milliárd forint) becsüli a német sajtó, míg a csatár Christopher Nkunkuét majdnem a duplájára. Vagyis a házi fizetési sapkába bőven belefér, hogy maradásáért cserébe akár eurómilliókkal (tehát forintszázmilliókkal) megemeljék a magyar válogatott csapatkapitányának juttatását.

Nagy kérdés ugyanakkor, hogyan döntenek sztárjaik sorsáról a lipcsei vezetők. A Süddeutsche Zeitung úgy tudja, az RB Leipzig nyári játékoseladásaiból mintegy 150 millió euró (56,5 milliárd forint) bevételt kell összehozni a gazdasági Fair Play-szabályok miatt. Az már biztos, hogy Konrad Laimer a Bayern Münchenhez igazol, csakhogy lejáró szerződése miatt ingyen, Nkunkuért pedig 60 millió eurót (22,6 milliárd forint) fizet a Chelsea. A fennmaradó 90 millió eurónyi (34 milliárd forint) lyukat további sztárok eladása tömheti be: erre Szoboszlai mellett a szintén nagyon keresett Dani Olmo és Josko Gvardiol a legesélyesebb, de jó pénzért távozhat André Silva, Yussuf Poulsen, Lukas Klostermann és Amadou Haidara is.





 





Ezeket olvastad már?
Történelmi sikerrel búcsúzna a Fradi edzője

Történelmi sikerrel búcsúzna a Fradi edzője

Messi nélkül minden jobb, Párizsban különös dologra készülnek

Messi nélkül minden jobb, Párizsban különös dologra készülnek

9000 forintos víz: elképesztő árakkal sokkol a Forma–1-es futam

9000 forintos víz: elképesztő árakkal sokkol a Forma–1-es futam

Sokak kedvence volt, te is licitálhatsz a Magyar Televízió ikonikus tárgyára

Sokak kedvence volt, te is licitálhatsz a Magyar Televízió ikonikus tárgyára

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás