Dzsudzsák és Fucsovics nyála csoroghat: Szoboszlait álomfizetéssel csábítják





Cristiano Ronaldo után Szoboszlai Dominikot is szaúdiak tehetik gazdaggá, de neki a sportszakmai céljairól sem kéne lemondania Newcastle-ben. Ennyit kereshet Dzsudzsák, Fucsovics és társaik csúcsgázsijához képest.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2023.05.13.
Szoboszlai Dominik fucsovics márton fizetés Dzsudzsák Balázs

Eddig csak arról szóltak a híresztelések, hogy a Chelsea, a Liverpool és a Newcastle United is mérlegeli Szoboszlai Dominik nyári szerződtetésének a lehetőségét. Az angol sztárklubok számára a 22 éves magyar középpályás 70 millió eurós (26 milliárd forint) kivásárlási ára sem leküzdhetetlen akadály, amennyiért a német RB Leipzig vezetőinek a 2026-ig érvényes szerződése dacára is el kéne engedniük őt. A szaúdi tulajdonos pénzéből BL-szereplésre és új aranykorra készülő Szarkák a Nemzeti Sport értesülése (klubhoz közeli forrása) szerint legfontosabb kiszemeltjükként évente bruttó 10 millió fontos (4,2 milliárd forint) álomfizetést kínálnak a magyar válogatott csapatkapitányának.

Dzsudzsák mellett az utóda: Szoboszlait az ő csúcsgázsija négyszereséért csábítják Newcastle-be Fotó: Nemzeti Sport

Szoboszlai jelenleg szintén sajtóhírek alapján, Orbán Willihez hasonlóan évente mintegy 1,6 milliárd forintnyi eurót keres Lipcsében, ahol a több mint 2 milliárdra rúgó csúcsgázsit többek között az őskövületnek számító magyar csapatkapitány, Gulácsi Péter kapja. 

Pár éve még Dzsudzsák Balázs volt a legjobban fizetett magyar sportoló: ő 2016 és 2018 között évente több mint egymilliárd forinttal gazdagodhatott. Vagyis ehhez képest Szoboszlai most körülbelül négyszer annyit kaphat a BL-be tartó Premier League-élcsapatnál. 

Ráadásul úgy, hogy sportszakmailag is előrelépést jelentene az esetleges átigazolása ellentétben Dzsudzsák hajdani abu-dzabi szerződésével, vagy éppen Cristiano Ronaldo idei szaúdi (le)szereplésével, igaz, esetében évente 74 milliárd forintot érő pénzhegyért...

Nem cáfol Szoboszlai ügynöke

Esterházy Mátyás menedzser a sportnapilapnak elmondta: játékosa egyelőre kizárólag az idény hajrájára koncentrál, hiszen a lipcsei csapat harcban van a Bundesliga dobogós helyeiért és a Német Kupa címvédésért. Majd a szezon végén lehet aktuális a téma.

– Azt elmondhatom, a teljesítménye alapján nem meglepő, hogy topligás élcsapatoknál kerül szóba a neve, de ennél többet egyelőre nem tudok mondani. A tárgyalásoknak nem az idény legfontosabb szakaszában van az ideje, a bajnokság után beszélhetünk a folytatásról – mondta az ügynök a Nemzeti Sportnak.

Viszonyításképpen napjaink első számú magyar teniszsztárja, Fucsovics Márton keresete (kizárólag a pénzdíjait számba véve) mintegy 2 milliárd forintnál jár az egész pályafutása alatt. Sőt, Babos Tímea az elsősorban párosban aratott óriási sikereivel (vb-címek, Grand Slam-tornagyőzelmek) sem érte még el a 2,9 milliárdot.

Szaúdi pénzt költenek

A legutóbb 96 évvel ezelőtt angol bajnok, a Premier League tabelláján jelenleg harmadik Newcastle-nél másfél éve van kolbászból a kerítés. 2021 októberében vette át a klubot egy Szaúd-Arábia állami befektetési alapja. A Public Investment Fund a világ egyik legjelentősebbje, mintegy 320 milliárd dollárra, azaz 110 ezer milliárd forintra taksált összvagyonnal.

 





 





Ezeket olvastad már?
Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás