„Képes bravúrra a Fradi” – nem tart a Leverkusentől az FTC BL-hőse





Amikor azt kérdeztük Hajdu Attilától, a Ferencváros egykori kapusától, hogy a mai FTC képes lesz-e bravúrra a Leverkusen elleni Európa-liga-meccsen, rávágta: igen.



Megosztás
Szerző: SzS
Létrehozva: 2023.03.06.
Ferencváros leverkusen Európa Liga

A Ferencváros csütörtökön (18.45, tv: M4 Sport) a Bayer Leverkusen otthonában lép pályára az Európa-liga nyolcaddöntőjének első meccsén. Hajdu Attila, az 1995-ben Bajnokok Ligájában szerepelt Fradi-kapus lapunknak elmondta, a Bayer gyógyszergyár együttese kiüthető az Európa Liga mezőnyéből.

Hajdu Attila
Hajdu Attila Fotó: Tumbász Hédi

„Ehhez Leverkusenben valamennyi játékosunknak átlag feletti teljesítményt kell nyújtania” – fejtegette Hajdu, aki annak idején a Bundesligában a Fortuna Köln hálóját őrizte, míg a Fradival egy bajnoki címet nyert, és 1996-ban az év kapusának választották. – „Ha csak egykori posztomat említem, állítom: Dibusz Dénes jobb kapuvédő, mint a Pozsonyban született szlovák-finn Lukás Hradetzky.”

Az első derbin a döntetlen álomszép eredmény lenne, de előzetesen tilos arra hivatkozni, hogy sok a sérült a zöld-fehéreknél. A Fradi éppen azzal iratkozott be Európa jegyzett klubjai közé, hogy előrelátóan igazol, ebből fakadóan bőven van lehetősége a rotálásra.

„Amikor megejtették a sorsolást, arra gondoltam, remekül sült el, hiszen egy, a Bundesligában a középmezőnyhöz tartozó csapattal bőven felér az FTC tudása és rutinja is – sőt!”

Hajdu emlékeztetett rá, a Bayer az utóbbi 30 évében előkelő financiális hátországa okán nyugodtan tüsténkedhet a játékosbörzén, afféle sikeres „marketingklub”. Florian Wick és a francia-mali Moussa Diaby olyan képességű labdarúgó, aki gondot okozhat, de ha Sztanyiszlav Csercseszov mester összekombinál egy ütőképes Adama Traoré, Nikolai Frederiksen, Ryan Mmaaé támadó formációt, meglepheti a Bayert, amely legutóbb bajnokin 4-1-re elverte a Herthát.

„Nincs kétségem afelől, hogy továbblép a Fradi, elvégre futballistái nem ijednek meg a saját árnyékuktól” – összegezett Hajdu, aki hősies teljesítményt nyújtott 1995-ben a Fradi kapujában. – „Annak idején Vincze Ottóékkal sem adtuk meg magunkat a Grasshoppers otthonában, noha az 1995. szeptemberi idegenbeli meccsünk előtt nem sokan fogadtak volna arra, hogy 3-0-ra nyerünk Svájcban. Később a csoportunkban 1-1-et érünk el a Real Madrid ellen az Üllői úton. E két eredménytől meghökkent Európa.”





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás