„Engem akart a Fradi” – Ronaldóval is együtt edzett az FTC új csatára





Nikolai Baden Frederiksen egyebek mellett az európai kupaküzdelmekben való részvétel miatt választotta a Ferencváros futballcsapatát, amikor januárban a magyar klubhoz szerződött.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.03.05.
Módosítva: 2023.03.05.

A januári átigazolási időszak záró napján a dán csatár, Nikolai Baden Frederiksen a holland Vitesse Arnhemtől a Ferencvároshoz került kölcsönbe 2024. január 15-ig. 

Nikolai Baden Frederiksen
Fotó: Koncz Márton

Keményen bántak vele a debreceniek

Bemutatkozómeccsén a Debrecen elleni 2-0-s FTC-siker alkalmával feltűnt, hogy a hazai hajdúságiak többször keményen bántak vele, amit amúgy példásan tűrt. Mindenesetre láthattuk, hogy a dán csatár jól cselez, csak az a kérdés, vajon a center posztján felveszi-e a versenyt Ryan Mmaaével szemben? A 22 éves játékos elárulta a bold.dk-nak, a Vitesse-nél az első éve zökkenőmentesen telt, viszont az orosz–ukrán háború miatt a hollandok orosz klubtulajdonosának, Valerij Ojtnak hirtelen csomagolnia kellett, és emiatt gyorsan jöttek-mentek a holland együttes kulcspozíciójának játékosai. 

Arnhemi kiárusítás

„Thomas Letsch edző a Bochumhoz távozott, Ojt helyére pedig az amerikai Common Group befektetési cég lépett az üzletbe. Új trénernek az egykori holland válogatott Phillip Cocu érkezett” – tudatta Frederiksen.

Cocunál nem számított, hogy Frederiksen a Juventus U23-as játékosaként többször Cristiano Ronaldóval együtt edzett, tudniillik jobbára a Vitesse kispadján üldögélt. Ennél azért többet akart, így lépnie kellett. Ami azért ment könnyen, mert a Fradi már másfél éve próbálkozott nála. 

„Nyugodt vagyok, mert az FTC egy olyan klub, amelyik valóban akar engem. Az európai kupaporondra rendszerint kijut, szóval jó váltásnak ígérkezik a mostani. Egy hatalmas kirakatba kerülök és remélem, jól teljesítek az Európa-ligában az Fradival” – tette hozzá Frederiksen.

Irány a BL! 

Elárulta, Ausztria élvonalbeli klubjai is kopogtattak az ajtaján, mi több, Dániából szintén érkezett ajánlata. Tervei szerint hosszú ideig külföldön futballozna. Nyártól a Fradival mindenképpen a Bajnokok Ligájában kívánja megmutatni, hogy mit tud, ugyanis szerinte a dán csapatoknak nincs esélye a bajnokok európai sorozatában.  





 





Ezeket olvastad már?
"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás