Legenda a Fradi kispadján, ezt a magyar edzőt imádják a szurkolók

Ha egy Fradi-drukkert arról kérdeznek, három neves edzőjük, Sztanyiszlav Csercseszov, Gerendás György, illetve Varga Zsolt közül ki a kedvenc, nehéz a választás.



Megosztás
Szerző: s
Létrehozva: 2023.02.25.
Fradi

A futballisták orosz vezetőedzője jól teszi a dolgát, Varga a férfi vízilabdázókkal menetel, Gerendás az FTC női pólósaival ír történelmet. Egy különbség azért van hármuk között: Csercseszov játékosként nem nyert olimpiát. 

Gerendás a Metropolnak arról beszélt, vajon a női szakágban első fradista Magyar Kupa-diadalt követi-e bajnoki aranyérem, továbbá a LEN Euró Kupában is élen végezhet-e lányaival?

– Amíg a bajnokságban nem alakul ki a rájátszás mezőnye, korai tippelni, de a Fradi, Dunaújváros, Eger, UVSE kvartett alighanem meghatározó szerepet játszik – hangzott a blueszenét kedvelő 69 éves mester válasza. – Amióta a zöld-fehéreknél dolgozom, most került minden a helyére. Kapus dolgában jól állunk, védelmünk biztonságos, centereink veszélyesek, a széleken szemmel látható a tűzerő.

 

Gerendás György Fotó: Török Attila

Pedig hát az 1976-os olimpiai aranyérmese vérveszteség után van, hiszen az idény elején távozott 23 éves tehetségük, Vályi Vanda a Padovát erősíti. S bár Vanda nincs, viszont érkezett Gurisatti Gréta és Leimeter Dóra.

– Olykor magam is élvezettel nézem gördülékeny játékunkat – jellemzett Gerendás. S ha már a Padováról esett szó: Gurisattiék éppen az itáliaiakkal kerülnek szembe szombat este hattól idegenben az említett Euró Kupa elődöntőjében. Noha Vályi előtt nyitott könyv az FTC, azért Gerendásnak lesz egy-két nyerő ötlete a március 11-én a Népligetben esedékes visszavágón is.

– Figyelmeztető, hogy korábban tőlük kaptunk ki 4 góllal a BL-ben Olaszországban. Ha ez ne adj’ isten megismétlődik, csökken az esély arra, hogy magyar–magyar házi döntőre kerül sor, elvégre a másik ágon UVSE–Eger- meccsek lesznek.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás