"A World Trade Centerben buliztunk" - Pelével mulatott a magyar válogatott futballistája

Elképesztő történetet osztott meg az Újpesti Dózsával négy bajnoki címet is szerző magyar válogatott futballista, Harsányi László. Amerikában, egy gálameccs után együtt bulizott Pelével, Franz Beckenbauerrel és az egykori amerikai külügyminiszterrel, Henry Kissingerrel.



Megosztás
Szerző: ll
Létrehozva: 2023.01.05.
Pelé Amerika labdarúgás

Harsányi László öt évet töltött az Újpesti Dózsában, mind a négy szezonjában bajnoki címet ünnepelhetett a lilákkal. Ezt követően egy hároméves német kitérőt követően 1978 és 1981 között szerepelt az észak-amerikai futballbajnokságban, és az a megtiszteltetés érte, hogy a német futball legendája, Franz Beckenbauer meghívta őt az általa összeállított All Stars-válogatottba.

Harsányi László egészen illusztris társaságba keveredett Fotó: Mirkó István

"Pontosan emlékszem, hogy a német világbajnok 1980. szeptember 24-én játszotta amerikai búcsúmeccsét a New York-i Giants-stadionban. A New York Cosmos volt az ellenfél" – emlékezett Harsányi, aki akkoriban San Diego Sockersben rúgta a labdát.  "Több mint hetvenegyezer néző előtt 3-2-re nyertünk, és az utolsó húsz percre pályára lépett a Cosmosban az akkor 40 éves Pelé. Még gólt is rúgott."

Harsányi azonban elárulta, nagy részben neki volt köszönhető, hogy a brazil legenda betalált az összecsapáson. Beckenbauer ugyanis németül megkérte Harsányit, „alakítson ki” olyan helyzetet a brazil klasszisnak, amiből betalálhat. Ezt a középhátvéd meg is tette, „váratlan” hibája végül gólpasszt ért Pelének. A német legenda elismerően bólogatott Harsányi felé.

A meccs utáni bankettet soha nem felejtem el, hasonlóra aligha lesz több esélyem 

– folytatta az egykori dózsás hátvéd. A szervezők a 110 emeletes World Trade Center százhetedik emeletén található étterembe helikopterrel szállították a vendégeket, akik között ott volt a korábbi amerikai külügyminiszter, Henry Kissinger. A négyszeres magyar bajnok hátvéd azt is elárulta, az 1974-ben világbajnok Beckenbauer valamennyi vendéget, többek között őt is megjutalmazta egy díszes, értékes alma alakú dísztárggyal.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás