"Egy király nem hal meg, csak megpihen" - így búcsúztak a legnagyobb sztárok Pelétől





Gyászba borult az egész világ, december 29-én, csütörtökön ugyanis életét vesztette minden idők egyik legnagyobb futballistája, Pelé.



Megosztás
Szerző: ll
Létrehozva: 2022.12.30.
Pelé gyász halál

December 29-én, egy hónapos kórházi küzdelem után hunyt el a futball egyik legnagyobb ikonja, Pelé. Ő volt az egyetlen játékos, aki pályafutása során három világbajnoki címet tudott szerezni. A brazil legendát számos világklasszis futballista gyászolja a közösségi médiában.

Pelé
Emberek millióit inspirálta Pelé Fotó: AFP

„Pelé előtt a 10-es csak egy szám volt – ezt a mondatot már olvastam korábban, de szerintem ez az egyébként szép mondat nem felel meg az igazságnak. Szerintem Pelé előtt a futball csak egy sportág volt a sok közül. Pelé volt az, aki mindent megváltoztatott. Ő fejlesztette a labdarúgást művészetté. Képviselte a szegényeket, a feketéket, de ami mindennél fontosabb: Pelé tette fel Brazíliát a térképre. Nélküle a futball és a Brazília sem tartana ott, ahol most van. Ő most elment, de a varázslata velünk marad. Pelé örökkévaló!” - írta a jelenlegi legnagyobb brazil sztár, a Paris Saint Germain szélsője, Neymar.

„Az irányomban kimutatott gyengédség kölcsönös volt minden közös pillanatunkban, még akkor is, amikor távol voltunk egymástól. Soha nem fogjuk elfelejteni, emléke pedig minden futballszerető ember szívében tovább él. Nyugodj békében, Pelé király! " – írta az ötszörös aranylabdás, Európa bajnok portugál legenda, Cristiano Ronaldo.

„Nyugodj békében, Pelé” – rótta le a tiszteletét az Instagramon a friss világbajnok, hétszeres aranylabdás Lionel Messi.

„A labdarúgás egy ikont veszített ma el… Köszönök mindent és nyugodj békében, legenda” – írta a hollandok legendás támadója, Robin van Persie.

„A játék óriása, és az ok, aki miatt annyian imádjuk a futballt. Nyugodj békében, legenda” – tisztelgett a kiváló walesi labdarúgó, Gareth Bale.


„Egy király nem hal meg, csak megpihen. Megadatott az a megtiszteltetés, hogy vele és ellene is játszhattam. Az egész világot elvarázsolta a futballjával. Mindent köszönünk, amit a futballvilágnak adtál” - búcsúzott Gerson Oliveira Nunes.

A korábbi német válogatott játékos, Mesut Özil is megemlékezett Peléről.
„Nyugodjon békében minden idők egyik legnagyobb futballistája. Az örökséged örökre élni fog. Biztos vagyok benne, hogy a Mennyország FC-ben Maradona és Pelé együtt legyőzhetetlenek lesznek.”

 





 





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás