9 éve örökre megváltozott a világ: minden, amit Michael Schumacher állapotáról tudunk





A hétszeres F1-es bajnok Michael Schumacher 2013-ban egy svájci síút során balesetet szenvedett.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2022.12.30.
michael schumacher

Kilenc éve annak, hogy Michael Schumacher súlyos agysérülést szenvedett egy síbalesetben.

Motorsport/Formel 1: GP von Bahrain 2004
Fotó: Bongarts/Getty Images

A hétszeres F1-bajnok 2013. december 29-én szörnyű balesetet szenvedett, miközben fiával, Mickkel síelt. A legendás német pilóta elesett és beütötte a fejét egy sziklába a franciaországi Meribel felett, és katasztrofális sérüléseket szenvedett. A most 53 éves Schumacher bár sisakot viselt, de a sérülések súlyossága miatt meg kellett műteni, és a következő júniusig orvosilag kiváltott kómába került. 2014-ben Schumachert a svájci Glandbe költöztették, ahol folytatja rehabilitációját.

A rajongók szerte a világon csütörtökön elárasztották a közösségi médiát a népszerű „#KeepFightingMichael ” hashtaggel ellátott támogató üzenetekkel.

Mit tudunk Michael Schumacher állapotáról?

A kilenc évvel ezelőtti szívszorító baleset óta nagyon kevés információ áll rendelkezésre Schumacher állapotáról. A családja továbbra is elzárkózik a nyilvánosság elől, kezdetben még Schumacher menedzsere vagy felesége, Corinna adott felvilágosítást a legenda hogylétéről, de rendszerint nagyon szűkszavúan fogalmaztak, semmi konkrétumot nem árultak el.





 

Corinna legutóbb idén mondott pár szót Schumacher állapotáról, amikor a nevében átvette az Észak-Rajna-Vesztfália Állami Díjat. Ekkor könnyek között beszélt férjéről. 

"Minden nap hiányzik Michael. De nem csak nekem hiányzik. A gyerekeknek, a családnak, az apjának, mindenkinek körülötte. Úgy értem, Michael mindenkinek hiányzik, de Michael itt van. 

Más, de ő itt van, és ez erőt ad nekünk, úgy látom.

 Igyekszünk olyan családként folytatni, amilyennek Michael szerette és most is szereti. És folytatjuk az életünket. A privát az privát, ahogy mindig is mondta. Nagyon fontos számomra, hogy továbbra is a lehető legjobban élvezhesse a magánéletét. Michael mindig megvédett minket, és most mi védjük Michaelt."

Schumacher egykori Ferrari-főnöke és közeli barátja, Jean Todt azon kevesek közé tartozott, akik meglátogathatták a pilótát félreeső otthonában, miután 44 éves korában agykárosodást szenvedett. Todt pedig diszkrécióval beszélt, amikor Schumacher rehabilitációjáról kérdezték tavaly év végén.

"Megértem, hogy a családja és a barátai miért védik őt, mert békén kell hagynunk" - mondta Todt. 

"Michael harcol, harcol, és csak remélni tudjuk, hogy javulni fog."

Netflix dokumentumfilm

2021-ben a Netflix egy dokumentumfilmet is kiadott, amely bemutatja Schumacher hihetetlen felemelkedését és karrierjét, attól a pillanattól kezdve, hogy 1991-ben berobbant a színre, egészen a szívszorító balesetig.

A film megmutatta, hogy a baleset milyen nagy hatással volt a családjára, de nem vájkált a család magánéletében, tiszteletben tartotta a korlátaikat. De a dokumentumfilm betekintést engedett abba, hogy miként kezeltek mindent, miközben Corinna arról beszélt, milyen a mai élet.

„Együtt vagyunk, együtt élünk otthon” – mondta a filmben.

 „Terápiát végzünk, mindent megteszünk azért, hogy Michael jobban érezze magát, és hogy jól érezze magát, és hogy egyszerűen érezze a családunkat, a köteléket közöttünk."

 





Ezeket olvastad már?
Váratlan fordulat, Gulácsi edzője elszólta magát a kapus jövőjéről

Váratlan fordulat, Gulácsi edzője elszólta magát a kapus jövőjéről

Szoboszlai edzője mindenkit átvert; máris elbúcsúzott a tréner

Szoboszlai edzője mindenkit átvert; máris elbúcsúzott a tréner

Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás