A Liu testvérek nem akarnak tovább magyar színekben versenyezni





Liu Shaolin Sándor és testvére, Liu Shaoang számtalan korcsolyaversenyt nyertek, mint magyar versenyzők, most mégis országcserét kezdeményeztek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.08.
sport

Közleményt adott ki a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség, amelyben azt írják, kiváló gyorskorcsolyázóink, a Liu fivérek, Shaolin Sándor és Shaoang a MOKSZ hozzájárulását kérték az országváltásukhoz vezető folyamat megindításához – számolt be róla a Bors.

Kérelmükben nem neveznek meg országot. A MOKSZ felé nemzeti szövetség nem jelzett igényt sem formálisan, sem informálisan a sportolók versenyzői jogának megszerzésére. A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) szabályai szerint több feltétele van annak, hogy egy versenyző egy ország színeiben részt vegyen ISU-versenyen:

• az adott ország állampolgársága, amely képviseletében a versenyző indulni kíván;

• amennyiben korábban más ország versenyzője volt, 12 hónapnak kell eltelnie a legutóbbi olyan ISU-verseny után, amin a korábbi ország képviseletében indult;

• a versenyző kiadásáról kérelem alapján az eredeti ország szövetségének döntenie kell, ennek feltétele, hogy minden esetlegesen fennálló szerződéses vitát rendezni kell a szövetség és a versenyző között.

Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport A

A Liu fivérek magyar versenyzőként beírták magukat a magyar sporttörténelembe. Számtalan verseny győztesei voltak magyar színekben, döntő részük volt az első magyar téli olimpiai arany megszerzésében váltóban, Ádó pedig az első téli egyéni olimpiai győztesünk.

A pekingi olimpia után a fivérek jelezték, hogy mindenképpen Zhang Jing Lina, a válogatott vezetőedzőjének irányításával szeretnének a továbbiakban is készülni. Sajnos Linával, az ő kérésére, fel kellett bontanunk a határozatlan idejű szerződését, tekintettel arra, hogy hazája, Kína szövetségétől kapott visszautasíthatatlan ajánlatot a kínai gyorskorcsolya-válogatott vezetőedzői pozíciójára.

Az elmúlt időszakban a MOKSZ biztosította a Liu fivérek edzésének feltételeit a Kínai válogatottal és Linával Pekingben, ezt a munkát a MOKSZ nevében még Jae Su Chun, válogatottunk koreai edzője segítette. Ez a megoldás a fivérek számára nem bizonyult megfelelőnek.

A MOKSZ a következő elnökségi ülésén fog dönteni arról, hogy hogyan rendezze a fivérek és a MOKSZ között fennálló versenyzői szerződéses kapcsolatot.





Ezeket olvastad már?
Évek óta gyötri a fájdalom: súlyos árat fizetett sikereiért a síkirálynő

Évek óta gyötri a fájdalom: súlyos árat fizetett sikereiért a síkirálynő

Letolta a bugyit csupasz szeméremdombjáról a bevállalós röpis bombázó

Letolta a bugyit csupasz szeméremdombjáról a bevállalós röpis bombázó

„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás