Már a bajnoki cím a tét, rangadó vár a Ferencvárosra





Két pont előnnyel várja az élen a Ferencváros a Kisvárda elleni vasárnapi rangadót a labdarúgó NB I-ben. A címvédő Fradi hétközi továbbjutással melegített a meccsre.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.04.
rangadó

A hétvégén már az utolsó, harmadik kör első mérkőzéseit rendezik a labdarúgó élvonalban, és lesz köztük olyan rangadó is, ami az élmezőnyben, bajnoki címért zajlik.

Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

A listavezető és címvédő Ferencváros két ponttal előzi meg a második Puskás Akadémiát és a harmadik Kisvárdát. A Fradi vasárnap az utóbbi együttest fogadja. A fővárosiak a téli szünetben kinevezett Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedzővel meglehetősen rapszodikusan teljesítenek, idei hat bajnoki meccsükből mindössze kettőt nyertek meg, ugyanakkor kedden öt év után sikerült ismét a legjobb négy közé jutniuk a Magyar Kupában. A Kisvárda ugyan még veretlen 2022-ben, ennek ellenére egy ponttal nőtt a hátránya, mert öt bajnoki találkozójából négyszer döntetlent játszott. A két csapat előző két összecsapásán mindkét fél egy-egy sikert aratott.

Ha döntetlennel zárulna az FTC–Kisvárda-rangadó, annak a felcsútiak lehetnek a haszonélvezői, de ehhez győzniük kell a bennmaradásért küzdő, de egyre jobb formába lendülő Újpest vendégeként. A lila-fehérek három forduló óta veretlenek és címvédőként a Magyar Kupában is elődöntőbe jutottak, ezzel szemben riválisuk három kör óta nyeretlen.

A 23. forduló pénteken igazi kiesési rangadóval kezdődik, az utolsó előtti Gyirmót a sereghajtó MTK Budapestet fogadja. Ha a négypontos hátrányban lévő kék-fehérek veszítenek, rendkívül nehéz helyzetbe kerülnek, de igazán a döntetlen sem javítana a helyzetükön.

Az NB I 23. fordulójának programja

Péntek

20.00: Gyirmót–MTK

Szombat

14.30: Paks–Mezőkövesd

17.00: Újpest–Puskás Akadémia

19.30: Honvéd–Debrecen

Vasárnap

15.15: ZTE–Fehérvár

17.45: Ferencváros–Kisvárda

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás