RETRO RÁDIÓ

Rajt Tokióban, tizenöt magyar éremre számítanak

Ma kezdődik és jövő vasárnapig tart a paralimpia Tokióban. A magyar színeket 38 versenyző képviseli, és tíz sportágban lesznek érdekeltek.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.08.24. 04:00
paralimpia

A tokiói lesz a XVI. paralimpia. A seregszemlén 160 ország 4400 sportolója verseng majd 22 sportágban. A különböző sérültségi kategóriák miatt 540 számban tartanak majd eredményhirdetést.

Kedden tartják a tokiói paralimpia megnyitóját – Fotó: Metropol/MG

Tizenöt érmet várnak

Legalább tizenöt érmet, benne három-öt aranyat vár a Tokióban versenyző csapattól Szabó László. A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke úgy véli, erős a magyar csapat, amellyel szemben komolyak az elvárások a helyezések és az érmek tekintetében.

– Harminchét sportolónk és Nagy Gergely személyében egy guide-unk van, aki szintén sportolói státusban van, tehát összesen harmincnyolcan szerepelnek Tokióban – fogalmazott Szabó László. – Őszinte leszek, azt gondoltam, hogy ennél egy picit többet el tudunk érni. Nincsen baj, de azt hittem, hogy talán ennél egy picit többen leszünk. De majd pótoljuk az eredményességgel. Tizenöt vagy afölötti éremszámmal és ebben három-öt arannyal elégedett lennék.

Tíz sportág

A magyarok tíz sportágban – asztaliteniszben, atlétikában, erőemelésben, íjászatban, kajak-kenuban, kerekesszékes vívásban, kerékpárban, sportlövészetben, triatlonban és úszásban – lesznek érdekeltek.

– Nemcsak nemzetközi, hanem hazai versenyek sem voltak a világ legtöbb országában, ahonnan eredményeket lehetett volna látni – magyarázta az elnök. – Így egy kicsit vakrepülés, hogy pontosan mit is tudnak az ellenfelek, a vetélytársak. Ezt láttuk az olimpián is, hogy egy csomó sportágban nem lehetett tudni, egészen pontosan mi is a helyzet.

Számos esélyes

Szabó László a győzelemre, kiemelkedő eredmény elérésére leginkább esélyesek között Kiss Péter Pált (kajak), Illés Fannit (úszás), Szvitacs Alexát (asztalitenisz) és Ekler Lucát (atlétika) említette, továbbá a vívókat csapatban és Osváth Richárdot, Krajnyák Zsuzsannát, Hajmási Évát és Veres Amarillát egyéniben is. A magyar csapat a legutóbbi paralimpiáról egy arannyal, valamint nyolc ezüsttel és kilenc bronzzal tért haza Rio de Janeiróból. A versenyek a mai megnyitó után holnap kezdődnek és a jövő vasárnapi záróceremónia előtt szombaton érnek véget.

Ezeket olvastad már?
„Túl sok vért láttam az utcán” – inkább elhagyta Törökországot a magyar válogatott csatár

„Túl sok vért láttam az utcán” – inkább elhagyta Törökországot a magyar válogatott csatár

Elcsattant egy csók, Hosszú Katinka szerelmes fotóval üzent

Elcsattant egy csók, Hosszú Katinka szerelmes fotóval üzent

„Komoly élményeket szereztünk a magyar embereknek” – sikert sikerre halmoz a Fradi sztárja

„Komoly élményeket szereztünk a magyar embereknek” – sikert sikerre halmoz a Fradi sztárja

Szoboszlai Dominik így értékelte a hétfői mérkőzést

Szoboszlai Dominik így értékelte a hétfői mérkőzést

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás