Műtét mentette meg Szepessy életét





Életmentő műtéten esett át a Győr és a Ferencváros egykori bajnokcsapatának tagja. Az operáció sikerült, és a labdarúgó orvosai szerint hamarosan ismét teljes életet élhet.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.16.
betegség

Decemberben ünnepelte 71. születésnapját és makkegészségesnek tűnt Szepessy László. Az egykoron ünnepelt futballista szép sikereket ért el a zöld-fehér csapatoknál, hiszen a Rába ETO és az FTC gárdájával is bajnok lett. Később a Nyilasi Tibor-vezette Fradi pályaedzőjeként is bajnoki aranyat ünnepelhetett.

Időben észrevették a bajt

Végbéldaganatot diagnosztizáltak nála, szerencsére gyorsan felfedezték, és így a lehető leghamarabb a műtőasztalra kerülhetett. Megoperálták.

Voltak kisebb-nagyobb emésztési problémáim, de nem foglalkoztam velük – emlékezett a kórházi ágyán Szepessy László. – Aztán csak nem akartak elmúlni. A családom is látta a szenvedésemet, hiszen már szinte a lakás legkisebb helyiségében laktam, naponta, nem túlzás, hússzor-huszonkétszer voltam vécén. Előbb csak kértek, menjek, nézessem meg magam. Később már megparancsolták, hogy orvoshoz menjek.

Azt érezte, vége mindennek

Szepessy elmondta, hogy már majdnem megnyugodott, hiszen a laboreredményei jók voltak, csak a hemoglobinvizsgálat adott némi okot az aggodalomra.

– És aztán jött az endoszkópos vizsgálat, ami kimutatta, nagy a baj. Amikor megtudtam, hogy rákos vagyok, olyan érzésem volt, hogy vége a dalnak, game over. Slussz, ennyi volt az életem! Nagyon elszontyolodtam, de az orvosok biztattak, még időben felfedezték a betegségemet. Otthon is győzködtek, erőt adtak ahhoz, hogy bátran menjek a kórházba.

Két és fél óra

Egyetlen éjszakát töltött el a kórházban, mielőtt megműtötték. Sokat nem aludt, izgult, mit hoz a holnap.

– Két és fél órás operáció következett. Mondták, szerencsére nem volt áttétem, így, ha felépülök, újra egészséges leszek – mondta kissé meghatódva a „beteg”.

Hogy mikor térhet vissza a családjához, erről még nem esett szó. László reménykedik, hogy húsvétkor már otthon lehet.

– A hasamon hatalmas vágás van, és már az is óriási eredmény, hogy itt, a szobában néhány lépést sétálok. Nagyon kedvesek velem a nővérek, orvosok, ápolók, de amint kimondják, hogy mehetek, már itt sem vagyok. Ráadásul még ez a fránya vírus is a nyakunkon van, mondhatom, halmozottan hátrányos helyzetben vagyok. Ilyenkor érzi valójában az ember, mekkora kincs az egészség.





Ezeket olvastad már?
Rettegnek tőlük az ellenfelek, 37 évesen is varázsol az olimpiák magyar hőse

Rettegnek tőlük az ellenfelek, 37 évesen is varázsol az olimpiák magyar hőse

Átlátszó felsőben mutatta meg hatalmas melleit a szégyentelen bombázó

Átlátszó felsőben mutatta meg hatalmas melleit a szégyentelen bombázó

Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás