RETRO RÁDIÓ

Kammerer Zoltán bejelentése: Idén nyáron tényleg abbahagyom

A 42 éves kajakos a hatodik helyet szeretné megszerezni a magyar olimpiai csapatban. Akár sikerül, akár nem, utána nincs tovább.Megosztás
Szerző: SK
2021.02.09. 12:15
olimpia kammerer zoltán búcsú kajak

A riói olimpiát kihagyta, így Tokióban szerepelhet hatodszor ötkarikás játékokon Kammerer Zoltán. A háromszoros aranyérmes kajakos két éve ismerte el, lehet még esélye a csapatba kerülésre.

Utolsó alapozás

- A koronavírus miatt halasztással kaptam még egy évet a felkészülésre – mondta a kiváló sportoló, akit motivál, hogy az utolsó alapozását végzi karrierjében. - A téli edzéseket az ember általában nem szereti, de én most lelkes vagyok, mert tudom, hogy ez az utolsó ilyen időszak. Ez egyszerre jó és rossz érzés is.

Kammerer a munkát gödi otthonában a konditeremben, valamint a Dunán kezdte, de egy hete már Dél-Afrikában edzőtáborozik a válogatottal.

Fotó: Nemzeti Sport

Párosban indulna

A magyar csapatba egy hely kiadó, erre pályázna Kammerer, aki 500 méteres párosban tervez indulni Tokióban. Azt még nem tudni, ki lesz a társa. Két évvel ezelőtt Gál Péterrel, tavaly Varga Ádámmal és Dombvári Bencével aratott sikereket ezen a távon, és szerinte idén is e három versenyző közül kerül ki a párostársa. Hangsúlyozta, hogy a legfontosabb az indulási jog kiharcolása májusban, a szegedi pótkvalifikációs regattán, aztán majd hazai vízen eldöntik, hogy melyik duó is utazik Tokióba.

Végleg vége

A kajakos a riói játékokat követően úgy gondolta, nincs tovább, de akkor adott még magának két évet. A 2019-es sikereket követően pedig már olimpiai álmokat is szövögetett. Most azonban határozott a jövőjét illetően.

- Akár kijutok az olimpiára, akár nem, egy biztos: idén nyáron tényleg abbahagyom – mondta Kammerer, aki persze figyeli a járványról érkező híreket is, mivel még mindig nem biztos, hogy idén valóban megrendezik a viadalt.

Ezeket olvastad már?
Őrült menetbe csöppent a Fradi, az új edző már mindenbe belekóstolt

Őrült menetbe csöppent a Fradi, az új edző már mindenbe belekóstolt

Szexi bombázókkal erősít a Spíler TV csapata

Szexi bombázókkal erősít a Spíler TV csapata

Less be a falatnyi csipke mögé, csodát rejt a szőke bombázó melle

Less be a falatnyi csipke mögé, csodát rejt a szőke bombázó melle

Fel a fejjel Marco Rossi, Dárdait rég hallottuk így beszélni

Fel a fejjel Marco Rossi, Dárdait rég hallottuk így beszélni

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás