RETRO RÁDIÓ
Vélemény

Szilágyi Liliána kiváló úszó az amatőrök között







Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.12.02.
szilágyi liliána úszás

Szilágyi Liliána úszónő azok közé tartozik, akinek nem elsősorban a versenyeit várjuk, hanem az azt követő monológjait. Mindig volt valami bája, amikor az úszónő kiszállva a medencéből tűzrőlpattant stílusban lelkendezett még egy hatodik hely után is, vagy éppen elküldött mindenkit a…

A felnőttként Európa-bajnok második, ifiként viszont olimpiai-bajnok sportoló megint nem az eredményeivel hívta fel magára a figyelmet: nem néztem utána, de benne van, hogy ő az egyetlen sportoló a világon, aki az olimpia évében vonul pihenőre. Szíve joga, senki nem ítélheti el ezért.

Fotó: Nemzeti Sport

Hangsúlyozom: nem látok a dolgok mögé, csak azt próbálom értelmezni, amit a totálkép mutat az egyszerű szurkolónak. Szilágyi Liliána évente cserélgette edzőit, s úgy tűnik, neki Shane Tusup néhol embertelen, de kifizetődő tempója is sok volt. Pihenni akar, állítása szerint ő nem robot.

Nos, a kajakos Kammerer Zoltán 43 évesen a hatodik olimpiájára készül. Azért, mert erre tette fel az életét, s imádja azt, amit csinál. Nap, mint nap szenved, de ugyanez elmondható Hosszú Katinkáról is, aki – ha már Tusupot említettük – a sikerekért sok éven át, napi 24 órában viselte el az amerikai stílusát. Ők a PROFI sportolók.

Velük ellentétben Szilágyi Liliána akkor teljesít, ha éppen kedve van, vagy éppen a lelki tényezők nem akadályozzák ebben. Nincs ezzel baj, az ilyeneket hobbisportolónak, más néven amatőrnek szokás nevezni.

Persze ha Szilágyi húzása bejön, és innen felér a csúcsra, akkor minden idők legjobbja lehet. Nem lesz könnyű menet.





Ezeket olvastad már?
Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás