Kikaptunk a spanyoloktól, a franciákkal játszunk a kézi-vb negyeddöntőjében





A magyar férfi kézilabda-válogatott a hatszoros aranyérmes Franciaországgal találkozik az egyiptomi világbajnokság szerdai negyeddöntőjében, mivel 36-28-ra kikapott az Európa-bajnok Spanyolországtól a középdöntő harmadik, utolsó fordulójában, hétfőn, és így csoportja második helyén végzett.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.25.
méltó helytállás

A magyarok a Zöld-foki Köztársaság, Uruguay és Németország legyőzésének köszönhetően a maximális négy pontot vitték magukkal a csoportkörből a középdöntőbe, ahol Brazília és Lengyelország ellen is nyertek, így az utolsó forduló eredményeitől függetlenül - a spanyolokkal együtt - biztosították a továbbjutásukat.

A szerdai francia-magyar negyeddöntőre Alexandriában kerül sor 20.30-tól.

Eredmény, középdöntő, 3. (utolsó) forduló, I. csoport:

Spanyolország-Magyarország 36-28 (21-14)

----------------------------------------

Új Főváros, zárt kapuk mögött, v.: Nacsevszki, Nikolov (északmacedónok)

lövések/gólok: 48/36, illetve 53/28

gólok hétméteresből: 3/3, illetve 3/3

kiállítások: 10, illetve 8 perc

Magyarország:

-------------

Székely - Hanusz 1, Ancsin 4, Rosta 2, Topic 1, Szita 2, Sunajko 4, cserék: Balogh Zs. 5, Győri 5, Nagy B. 2, Hornyák 1, Borbély, Máthé 1, Bodó, Bóka, szövetségi kapitány: Gulyás István

A magyar keretből ezúttal Mikler Roland, Bánhidi Bence, Rodríguez Álvarez Pedro és Lékai Máté maradt ki taktikai okok miatt. A csapat annak tudatában lépett pályára, hogy győzelem és döntetlen esetén a legutóbbi két világbajnokságon ezüstérmes Norvégiával, vereség esetén pedig Franciaországgal játszik a negyeddöntőben.

A kulcsemberek hiánya az első percekben rányomta bélyegét a magyarok játékára: sok volt a hiba mezőnyben, támadásban pedig a rontott lövés, ezt kihasználva a spanyolok kilenc perc alatt 7-2-re elhúztak. Ezt követően emberhátrányba kerültek, a kapusuk helyett mezőnyjátékost küldtek be, a magyar csapat pedig labdaszerzések után többször is az üres kapuba lőtt, így négy perc alatt sikerült egyenlítenie (7-7).

A játék képén és a hibák - leginkább a labdaeladások - számán látszott a tétnélküliség, ezért a magyarok szakmai stábja húsz perc után, 14-10-es hátránynál időt kért. Az ellenfél lendületét ez sem törte meg, a jobbszélső Ferran Solé találataival újra elhúzott az Európa-bajnok.

A szünet után Borbély Ádámmal, Bodó Richárddal, Bóka Bendegúzzal és Máthé Dominikkal frissült a csapat, de a játék továbbra is nagyon akadozott, a védekezés és a támadójáték sem működött hatékonyan. A spanyolok könnyedén szerezték góljaikat, 14 perc alatt 7-0-s sorozatot produkáltak, ezzel eldöntötték a meccset (28-16).

A folytatásban Gulyás István időkérése után egy 6-1-es sorozattal sikerült némileg csökkenteni a hátrányt, de a súlyos vereség ekkor már nem volt elkerülhető. A magyar csapat ezzel elveszítette százszázalékos mutatóját, a spanyolok viszont továbbra is veretlenek a tornán.

A mezőny legeredményesebb játékosa Ferrán Solé volt nyolc góllal, Aleix Gómez hétszer talált be. Gonzalo Pérez de Vargas 17, Székely és Borbély három-három alkalommal védett. Bodó Richárd mind a hat lövését elhibázta.

A Telekom Veszprém jobbátlövője, Jorge Maqueda négy góllal, kapusa, Rodrigo Corrales két védéssel, a Szeged irányítója, Joan Canellas két találattal járult hozzá a sikerhez.

A két együttes 38. egymás elleni meccsén 13 magyar siker és öt döntetlen mellett 20. alkalommal nyertek a spanyolok.

Gulyás István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta: a második félidőben az volt a cél, hogy jóval közelebb kerüljenek a spanyol válogatotthoz, illetve sokkal bátrabban kézilabdázzanak.

Nem kell azzal foglalkoznunk, hogy rendet tegyünk a fejekben, nem kell elmarasztalni a játékosokat, mert mindent megtettek, és talán még szégyellték is magukat, amikor időt kértünk. Ők eddig kevesebb lehetőséget kaptak, illetve az első félidőben egy kicsit mást játszottunk, hiszen nem volt a taktika része, hogy egy passz után eldurrogtatjuk a labdákat, és a kezükbe adunk hatot-hetet. Ezen a második félidőben tudtunk javítani. Sok technikai hibát követtünk el, és ez ellen a spanyol válogatott ellen ezt nem szabad. Ez jelentősen befolyásolta a mérkőzést, mert elbizonytalanodtunk” - nyilatkozta a szakvezető az M4 Sporton.

Korábban:

Brazília-Uruguay 37-17 (18-7)

később:

Németország-Lengyelország 20.30





Ezeket olvastad már?
„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás