Formán kívüli izlandiak jönnek Budapestre





Nem a legjobb előjelekkel várják az izlandiak a Magyarország elleni csütörtöki labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezőt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.10.
Eb-pótselejtező

Sorrendben harmadik nagy tornáját veszi célba Izland a Magyarország elleni budapesti Eb-pótselejtezőn. A skandináv alakulat a 2016-os Eb-n, és a 2018-as vb-n is részt vett.

Az izlandi válogatott csütörtökön Budapesten lép fel Fotó: AFP

Októberben lefújták a bajnokságot

Október 31-én a koronavírus-járvány miatt törölték az izlandi labdarúgó-bajnokság hátralévő fordulóit. A tilalom az edzésekre is vonatkozott, ami a magyarok ellen készülő három izlandi játékost is érintett. A Valúr két játékosa, a kapus, Hannes Halldórsson és a hátvéd, Birkir Saevarsson legutóbb október 27-én lépett pályára, míg Kári Arnason sérüléssel küzdött, ő legutóbb szeptemberben játszott. Közülük Halldórsson és Arnason is alapember az izlandi válogatottban, de különösen előbbit, a kapust érinthette érzékenyen a meccshiány.

Gylfi Sigurdsson a legnagyobb név

A legnagyobb név az izlandiaknál az Evertont erősítő középpályás, Gylfi Sigurdsson, aki alapember a liverpooli alakulatban. Azonban a többi kulcsemberről ezt nem mondható el. Jóhann Gudmundsson, a Burnley játékosa októberben mindössze háromszor kapott lehetőséget, novemberben nem játszott a Premier League-ben. Az első számú csatár, az Augsburg futballistája, Alfred Finnbogason idén egyszer sem volt kezdő a bajnokságban, ötször csereként állt be. Birkir Bjarnason, a Brescia középpályása egyáltalán nem játszik a klubjában, kizárólag a válogatottban kapott szerepet. Izland ősszel négyszer kikapott, és csak egyszer győzött.

Jó ismerősök

A magyar és az izlandi válogatott a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon a csoportmeccsek során találkozott, és 1-1-re zártak. Izland akkori kezdőcsapatából tízen most is kerettagok, vagyis csütörtökön olyan együttessel kerülünk szembe, amelyet jól ismerünk. Habár Erik Hamrén szövetségi kapitány csak két éve irányítja az izlandiakat, a keret alig változott az elmúlt néhány évben.

Zárt kapuk mögött

Nézők nélkül rendezik meg a csütörtöki Magyarország-Izland mérkőzést. Orbán Viktor miniszterelnök tegnap a Facebook-oldalán, többek között, bejelentette, hogy a sporteseményeket is csak zárt kapuk mögött lehet megrendezni. Az izlandiak elleni találkozó mellett ez a magyar válogatott két novemberi Nemzetek Ligája-meccsére is vonatkozik.

 





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás