Mick Schumacher bemutatkozik a Forma–1-ben





Ezen a héten mérföldkőhöz érkezik Mick Schumacher pályafutása. A hétszeres világbajnok, Michael Schumacher fia az Eifel Nagydíj nürburgringi szabadedzésen hivatalosan volánhoz ül a Forma–1-ben.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.05.
Forma-1

Michael Schumacher 21 éves fiát a neve és apjának köszönhető kapcsolatrendszere is segíti. Mick Schumacher azonban azt is bizonyítja, hogy a menedzsmentje és a szponzorai mellett tehetséget is örökölt a hétszeres világbajnoktól.

Kikövezett útja van a Ferrarinál

Mick Schumacher pénteken lehetőséget az Alfa Romeónál a nürnburgringi szabadedzésen.

„Nagyon boldog vagyok, hogy megkapom ezt a lehetőséget. Még különlegesebbé teszi a pillanatot, hogy erre a hazai közönségem előtt kerülhet sor” – mondta a „kis Schumi”.

Az apuka hét világbajnoki címet szerzett Fotó: AFP

A Schumacher-fiú a Ferrari tehetséggondozó akadémiájának tagja. Nem véletlenül csapott le rá az F1 óriása, hiszen az olasz szurkolók máris rajonganak érte imádott apja (és a náluk nyert öt vb-címe) emléke miatt. A Ferrari-motorokat használó Alfa Romeónál jövőre versenyzőként is bemutatkozhat. Ő válthatja a most is helyettesített Antonio Giovinazzit.

Lépésről lépésre halad

Michael Schumacher harminc évvel korábban, 1991-ben igazi zseniként robbant be. A fia nem ösztönös zseni, inkább a fiatal korát meghazudtoló érett gondolkodással aratja a sikereit. Akár már egy-két éve kiköthetett volna a Forma-1-ben, de inkább végigjárta a szamárlétrát. A másodikként zárt Forma-4, majd a Forma-3 Európa-bajnoki címe után az idei, második évében a Forma-2-ben is meghatározó versenyzővé vált. Két versenyhétvégével a vége előtt 22 pont előnnyel vezeti a vb-pontversenyt, jó eséllyel világbajnokként lép följebb a királykategóriába.

Apja nyomdokaiba lépne (fotó: AFP)

Máris Hamilton rekordjaira tör

Azzal tehát nem lehet vádolni, hogy Mick előretörése kizárólag apja nevének, a tőle „örökölt” szponzorai és támogatói hadának tulajdonítható. Sőt, sokáig anyja, Corinna asszony leánykori nevét használva, Mick Betsch-ként versenyzett, hogy kerülje a felhajtást. A gondolkodásmódja viszont Schumié. Miközben Lewis Hamilton sorra vadássza le a Schumacher-féle rekordokat (rövidesen a 91 futamgyőzelmét és a hét vb-sikerét is beállíthatja), de az ifjonc máris azokat vette célba.

„Az egyik, amit apámtól mindig hallottam, a következő volt: a rekordok arra jók, hogy megdöntsék őket” – mondta Mick Schumacher.





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Orbán Williről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Orbán Williről

Ennél édesebbet ma nem látsz, Hosszú Katinka újra megmutatta a kislányát

Ennél édesebbet ma nem látsz, Hosszú Katinka újra megmutatta a kislányát

Szoboszlai váratlan helyen bukkant fel; üvöltött a fájdalomtól

Szoboszlai váratlan helyen bukkant fel; üvöltött a fájdalomtól

Csoda és botrány a hokisoknál: itt a végleges döntés a kapitányról

Csoda és botrány a hokisoknál: itt a végleges döntés a kapitányról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás