Schumacher újra száguldozik





A cím szenzációs értékéből sokat levon, hogy a síbalesete óta a világtól elzárt Schumi helyett fia, Mick ül autóba. A Toszkán Nagydíj mai szabadedzésén kaphat lehetőséget a 21 éves pilóta, aki – egyelőre – a Forma 2-ben jeleskedik.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.09.11.
Tréning

Német sajtóhírek szerint a Forma-2-es bajnokságban második helyen álló kis Schumi – a múlt héten aratta első F2-es győzelmét – a Ferrari Akadémia tagja, így egy Ferrarit vezethet a másfél órás tréningen. Aztán néhány órával később kiderült, hogy nem egészen pontos a híradás, Timo Gans, Schumacher sajtósa az RTL-nek félreértésnek nevezte az információt, mivel Mick édesapja utolsó bajnoki Ferrariját, az F2004-est fogja vezetni a Toszkán Nagydíj rajtja előtt, a Scuderia 1000. F1-es futamának megünneplése keretében.

– Nagyon boldog vagyok, hogy újra lehetőséget kapok apám Ferrarijának a vezetésére. Már alig várom a vasárnapot Mugellóban – írta közösségi oldalán a versenyző. Mick egyszer már bemutatózott a 2004-es Ferrarival, tavaly Hockenheimben körözött a német közönség előtt. Az F1-es mezőnyben azonban még nem debütálhatott.

– Mick idén nagyon jól teljesít a Forma-2-ben. A feladata az volt, hogy előrelépjen, és ezt meg is tette, de hogy a jövő év mit tartogat számára, azt majd megbeszéljük – nyilatkozta a Bild am Sonntagnak a Michael Schumachert korábban mérnökként segítő Ferrari-csapatfőnök, Mattia Binotto, de arról nem beszélt, hogy ez elég lesz-e a F1-es belépőhöz.

A hétszeres világbajnok Schumi a Ferrari történetének legsikeresebb versenyzője, az F2004-es autóval pedig már tulajdonképpen a 2004-es Magyar Nagydíj után világbajnoknak érezhette magát, 13 futamot nyert abban az idényben.

Gyengélkedő Ferrari A Ferrari idén híréhez, nevéhez méltatlanul szerepel: a konstruktőrök versenyében csak a 6. helyen áll, és két pilótája Charles Leclerc és Sebastian Vettel is csak a futottak még kategóriában van. A Scuderia Ferrari legutóbb 2008-ban nyert vb-címet. A négyszeres világbajnok Vettel sem tett csodát, jövőre az Aston Martinnál folytatja.

 





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás