RETRO RÁDIÓ

Síelni szeretnél? Ezek a pályák várnak itthon





A síelés szerelmeseinek is most inkább az országon belül kell hódolniuk kedvenc sportjuknak, A Kékestető a legismertebb, de ezen kívül is több pálya várja a csúszkálni vágyókat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.27.
Magyarország síelés

Remek hétvégi program lehet egy kirándulás a Kékestetőre, ahol általában akkor is van hó, ha máshol már elolvadt. A síelés szerelmeseinek is most inkább az országon belül kell hódolniuk kedvenc sportjuknak, akiknek a Mátra legmagasabb pontja a lehető legjobb választás.

A Kékestetőn található az ország második leghosszabb (1800 méteres) sípályája, és a folyamatos megújulásnak köszönhetően az ország egyik legnépszerűbb síterepe lett. Újdonság, hogy kialakítottak egy kardioösvényt, amit főleg olyanoknak ajánlanak, akiknek valamilyen egészségügyi problémája van: a szív- és érrendszeri betegségekkel, magas vérnyomással vagy épp cukorbetegséggel küzdőknek.

„Kiemelt figyelmet fordítunk továbbra is a síoktatásra, oktatóink továbbra is magas szinten végzik munkájukat. Lehetőség van egyéni és kiscsoportos oktatásra is, de szívesen fogadják oktatóink az iskolai csoportokat és baráti társaságokat is.” – mondta Banka Zsolt, a síterep üzemeltetője a csupasport.hu-nak,

Gyöngyös, 2020. október 14.
Behavazott közlekedési tábla Kékestetõn 2020. október 14-én.
MTI/Komka Péter

Az üzemeltető azt tanácsolja, hogy inkább a tömegközlekedést válasszuk, ha a Kékestetőre szeretnénk menni, mert a parkoló hamar megtelik, így érdemes hamar érkezni vagy éjszakai síelést választani, hiszen a Kékesen erre is van lehetőség. A járvány miatti szigorítás része, hogy a Kékestető teljes területén kötelező a maszk használata. Egyéb korlátozás nincs, de a hely adottságai nem teszik lehetővé, hogy egyszerre nagyobb tömeg legyen a pályán.

Fotó: Heves megyei hírlap

Ha síelni szeretnénk és nem akarunk elmenni Kékestetőre vagy nem esik elég hó, akkor válasszuk bármelyik tanpályát országszerte.

Budapesten a Normafánál vagy a Pasaréti síiskolában van ilyen, ahol ráadásul snowboardozni is lehet. A fővároshoz közel nem szabad elfeledkeznünk Dobogókőről és Visegrádról sem, ahol szintén találhatunk ilyen pályát. A hegyvidékeken is gyönyörű környezetben síelhetünk. Észak-Magyarország egyik legszebb részén, a Bükki Nemzeti Parkban Bánkúton elkülönített szánkópálya és hét lesiklópálya is van.

Érdemes ellátogatni Eplénybe is: itt épült hazánk első 4 üléses felvonója és itt van Magyarország leghosszabb, 1927 méteres síútvonala. Sátoraljaújhelyen a Zemplén Kalandparkban három sípálya közül választhatunk Nyugat-Magyarországon Pécset és Sopront is választhatják a síelők: Pécsett egy 600 m és egy 450 m hosszú sípálya várja a Misinára érkezőket, Sopronban pedig a Vasfüggöny Sífutópályán lévő pályarendszer várja őket.

 





Ezeket olvastad már?
Vár a háromnapos Családi Játék Fesztivál!

Vár a háromnapos Családi Játék Fesztivál!

Világjáró klub – Kanári-szigetek

Világjáró klub – Kanári-szigetek

Kölyök turbina – újból a gyerekeké a főszerep

Kölyök turbina – újból a gyerekeké a főszerep

WAMP Design Vásár a Néprajzi Múzeumban

WAMP Design Vásár a Néprajzi Múzeumban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás