Nyers leves: ha gyorsan ennénk-innánk valami könnyű, hideg, egészségeset!
A fülledt melegben gyakran evés helyett is inkább inni vágyunk. Kevésbé kívánjuk a főzött, darabos falatokat. Az ilyen időszakra a legjobb 2 az 1-ben megoldás a nyers zöldségből készített frissítő leves, amit csak megiszunk, és máris enyhíti a szomjunkat, ugyanakkor bent van az egészséges, energiát adó, és könnyű táplálék is a gyomrunkban!
Hozzávaló 2-4 adag
1 közepes fürtös uborka
1 Tv-paprika
2 szem paradicsom
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
Friss bazsalikomlevelek
só, színes bors ízlés szerint
annyi víz, hogy ellepje a zöldséget
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítva összedaraboljuk, beletesszük egy tálba, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje a zöldséget. Azután ez az egész mehet a turmixba (egyben vagy két részletben – attól függően, hogy mekkora a gépünk).
Ha összeturmixoltuk, utána ízesítjük, és attól függően, hogy túl sűrűnek talál-
juk-e, még adhatunk hozzá egy kis vizet. Azért nem az elején vizezzük túlzottan, mert ha sűrű lesz, az még korrigálható utólag, de ha eleve túl híg, az nem ízletes. Egy kancsóból tálalva akár rögtön fogyasztható, rádobálva néhány friss bazsalikomlevelet, de ha jó hidegen szeretjük, tegyük be egy kicsit kancsóstul a hűtőbe!
Megfelelő üvegben, hidegen tartó termoszkulacsban hűtve vihetjük magunkkal a munkába is, és akár egyben megihatjuk ebédre, akár elkortyolgatjuk a nap folyamán.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre