Gyertyaúsztatás, bábszínház és jóga is lesz a Szentendrei Ister Napokon





Július 16–18. között rendezik meg a Szentendrei Ister Napokat. A fesztivál ezúttal kisebb méretű, kevesebb embert befogadó helyszíneken zajlik majd.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.16.
szentendre

Tavaly a járványhelyzet miatt nem tudták megtartani a hosszú évek hagyományára visszanyúló Szentendrei Ister Napokat. Még idén sem a szokásos keretek között rendezik meg a Duna ünnepét: a hagyományos programelemek megmaradnak (nép- és világzenei koncertek, táncház és gyertyaúsztatás, gyerek- és vízisport-programok), de a fesztivál kisebb méretű, kevesebb embert befogadó helyszíneken zajlik majd. Gasztronómiai kiállítók helyett a városi éttermek várják szeretettel a vendégeket.

Fotó: Facebook

Szentendre gyöngyszeme, a Duna – ókori nevén Ister – idén is számos vízi programot kínál a helybélieknek és a látogatóknak a Dunakorzón, a Riverside Úszóműnél. A Japán Kertben jóga, a Dunaparti Művelődési Ház udvarán bábszínház, kézműves foglalkozások és élményfestés fogadja a látogatókat.

Szombat este a szentendrei kuriózumnak számító zenés gyertyaúsztatás páratlan látványában gyönyörködhet majd a közönség a Dunakorzón.

A hétvégi koncertek idén a Dunaparti Művelődési Ház udvarán lesznek: szombat délután Petruska András és Zenekara, este Pál István „Szalonna” és Bandája húzza a talpalávalót. A koncertet 22 órától táncház követi, „Szalonna” és Bandája élő zenei kíséretével. Vasárnap délután Szabó Enikő és Zenekara, kora este a Góbé zenekar játszik. 20 órakor a Talamba lép fel. További részletek itt.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás