Rák Béla Combo-koncert az ÓKK – Békásmegyeri Közösségi Ház kertjében

Július 16-án 19.00 órai kezdettel dzsessz, swing és latinos dallamok csendülnek fel virtuóz gitárjáték kíséretében az akusztikus hangszereken.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.16.
koncert

A Rák Béla Combo 2004 óta rendszeresen lép fel fesztiválokon, falunapokon, céges rendezvényeken, kiállításmegnyitókon.

Fotó: Facebook

„Virtuóz gitárjátékon alapuló elegáns, dallamos dzsesszt játszunk. A különböző irányzatok keverése mellett egyre inkább törekszünk saját, egyéni hangzás- és dallamvilág kialakítására. Együttesünk repertoárjának szerves részét képezi a Django Reinhardt-féle szving vagy swing (más nevén swing dzsessz). Ez a dzsessz egyik műfaja, ami az 1930-as évek tánczenéje volt, és napjainkban igazi reneszánszát éli.

Zeneszámaink egy része funk alapú. A funk amerikai eredetű, amely az 1960-as években indult világhódító útjára. Ez a stílus a soul, a soul dzsessz és a rhythm and blues elemeit egy ritmusközpontú, új tánczenei formába öntötte. A funk előtérbe hozta a ritmust, amelyet együttesünkben a professzionális basszusgitár és virtuóz gitárjáték testesít meg. Műsorunkban megtalálhatók bluesszámok is, amelyek magasabb instrumentális színvonalat nyújtó dzsessz-blues változatok.” – olvasható a rakbela.hu honlapon.

Top hírekHírlevél-feliratkozás