Elköszönt Vitézy Dávid, mutatjuk, miért lehet hálás neki Budapest





Fürjes Balázs is megható posztban búcsúzott el a politikustól, akinek munkája eddig a Technológiai és Ipari Minisztérium alá tartozott, azonban az egész minisztérium megszűnik.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.11.14.
szomorú búcsú

Vitézy Dávid az elmúlt fél évben rengeteget tett a budapesti és az országos közlekedés fejlesztéséért. Innovatív ötletei és megvalósuló tervei a hazai közösségi közlekedésnek üde színfoltjai voltak. A politikus a mai napon a Facebook-oldalán jelentette be távozását, és elbúcsúzott az őt támogató emberektől. A pozíciójáról nem leváltották, csupán megszűnik a minisztérium, amelynek dolgozott eddig, és teljes átszervezés lesz majd a magyar közlekedési szakterületen.

Távozik a közlekedési államtitkár posztról Vitézy Dávid Fotó: Metropol/Máté Krisztián

Vitézy Dávidnak olyan nagy volumenű projekteket köszönhetnek a budapesti lakosok, mint a déli Duna-híd megvalósulása, amely Európa egyik legfontosabb vasúti folyosójává vált így. Emellett oroszlánrészt vállal a Budapesti Fejlesztési Központ igazgatójaként az M3-as metróvonal felújításában és kivitelezésében. Fürjes Balázzsal együtt pedig tevékeny résztvevője a Nyugati pályaudvar megújulásának. Úgy tűnik a vasút az igazi szívügye a politikusnak, ugyanis a Rákospalota-Újpest vasútállomás és környéke revitalizációja is ő hozzá kapcsolódik. Az pedig már csak a hab a tortán, hogy a BKK Futár applikáció fejlesztésében és modernizálásában is élen jár Vitézy Dávid.

A posztjától búcsúzó politikus bejegyzését itt tudjátok elolvasni:

Az államtitkártól kollégája és „harcostársa”, Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese is elköszönt nyilvános oldalán. Mint ismeretes, 2020 elején Fürjes Balázs mint Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár kérte fel a kormányzati Budapest Fejlesztési Központ vezetésére Vitézy Dávidot. A BFK 2020 és 2022 között a Miniszterelnökség háttérintézményeként működött. A megindító posztot itt tudjátok elolvasni:





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás