Van otthon kutyád? Itt ötleteket kaphatsz a tartásáról





A Metropol összeszedte a nap legfontosabb eseményeit, az évfordulókat és az aktuális közlekedési infókat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.13.
VI. kerület ez lesz ma

Lakossági fórum a kutyatartásról

Ma este 6 és fél hét között az I. kerületben, a Kapisztrán téren tartanak lakossági fórumot a kerület lakosai számára a kutyatartással kapcsolatban. Számos témát érintenek a vitanapon. Elsőként szó lesz arról, hogy több bejelentés és panasz érkezett a kerületben póráz nélkül sétáltatott kutyák miatt. A fórum második részében a lakosok mondhatják el a problémájukat. Ezekre szakértők válaszolnak, végül a megjelentek közösen keresnek megoldást a jövőbeli kutyatartással kapcsolatos problémákra. A rendezvényre nemcsak a kutyatulajdonosokat, hanem minden első kerületi lakost várnak. Az eseményen többek között ott lesz V. Naszályi Márta polgármester, dr. Vörös Mária, a közterület-felügyelet irodavezetője, Hirbek Edina ZöldEb – Kutyás Érdekvédelmi Egyesület elnöke és Angyal Zsolt, az Akela Kutyaiskola alapítója.

Lakossági fórumot tartanak az I. kerületben a kutyatartásról Fotó: MTI

Jelzőlámpával kialakított átkelőt építenek a VI. kerületben

Ma kezdődnek a munkálatok a Podmaniczky utca–Rippl Rónai csomópontban, ahol a terézvárosi önkormányzat kezdeményezésére két új jelzőlámpás gyalogos-átkelőhelyet alakítanak ki. Az új gyalogosátkelő kialakítása várhatóan 4 hétig tart. Ezért a Budapest Közút Zrt. az építési terület közelében az arra közlekedők fokozott figyelmét és türelmét kéri.

Már 500 forint felett a gázolaj ára!

Továbbra sincs megállás az üzemanyagárak emelkedésében, ugyanis mától újabb 6 forinttal emelkedik a benzin és 8 forinttal a gázolaj ára. Így a 95-ös benzin átlagára 448, a gázolajé 501 forintra emelkedett.

50. Műegyetemi Állásbörze

Délelőtt 10-től holnap délután 5 óráig tart a BME K épületében az 50. Műegyetemi Állásbörze. A kiállításon 90 kiállító több száz állás- és szakmaigyakorlat-ajánlata várja a látogatókat. Mérnöki, gazdasági, pénzügyi, informatikai, jogi és természettudományi állások között is lehet majd válogatni. A belépés ingyenes. A börzén személyesen vagy online is részt lehet venni.

Ma van a nemzetközi öltözz ki nap!

A jeles nap célja, hogy ilyenkor legyen mindenki jókedvű és viseljen öltönyt mindenhol, iskolában, munkában vagy akár buliban. Az ötletet az Így jártam anyátokkal című sorozat Barney figurája adta, aki a filmsorozat szerint igazi öltönymániás, aki mindig és mindenhova öltönyben jár.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás