Visszatér a 40 fok! – Mutatjuk, mikor várható a pokoli hőség

Csapadék csak elvétve valószínű a következő napokban, miközben fokozatosan emelkedik a hőmérő higanyszála.



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.08.06.
hőség előrejelzés nyár

Fokozatosság van, kegyelem nincs – derül ki a Köpönyeg.hu meteorológiai portál előrejelzéséből. A prognózis szerint közel sincs vége a nyárnak, szinte napról napra emelkedik a csúcshőmérséklet. A térképes előrejelzésük szerint szerdán 35, csütörtökön, pénteken és szombaton 36, vasárnap 37, a jövő hét elején pedig újra 38-40 fokos maximumértékeket mérhetünk Magyarország területén. 

Sad,Woman,Fanning,And,Sweating,Suffering,A,Heat,Stroke,On
Egy hét múlva újra 40 fok lehet (Fotó: Shutterstock)

Jöjjön a részletes, szöveges prognózis!

Szerdán sok napsütésre, igazi strandidőre van kilátás, csapadék nélkül. 30-34 fokos kánikula lesz. A délkeleti szél gyenge marad.

Csütörtökön a napsütés mellett délután magasra törnek a gomolyfelhők, és elszórtan zivatar, zápor is kialakulhat. Országos hőség várható 31-36 fokos maximumokkal.

Pénteken csak kevés gomolyfelhő zavarja a forró napsütést. Frissítő csapadék csak elvétve fordulhat elő. 35 fok körüli meleg valószínű.

Szombaton túlnyomóan napos, száraz idő várható. Több helyen már forróság valószínű 35 fok körüli csúcsértékkel. Az északnyugati szél élénk lesz.
A folytatás azonban –ahogy az alábbi térképes előrejelzés is mutatja – még magasabb csúcsértékeket ígér: jövő kedden, azaz augusztus 13-án Szeged térségében újra 40 fok lehet!

Így fest 2024. augusztus 13-a térképes előrejelzése (Fotó: Köpönyeg.hu)

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás