Elszabadul a nyár: több napra is 38 fokos hőséget jósolnak

Úgy tűnik, a hétvégi nyárias meleg csak bemelegítés volt.



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.06.16.
Módosítva: 2024.06.16.
hőség Riasztás nyár

Mire csütörtökön felkerül az iskolai táblákra a VAKÁCIÓ! felirat és elérkezik a tanév utolsó napja, addigra a hőmérő higanyszála akár 38 fokig is emelkedhet a HungaroMet előrejelzése szerint. Ha lehet hinni a prognózisnak, akkor a hétvégi nyárias meleg csak bemelegítés volt, a következő napokat leginkább a strandon vagy a zuhany alatt lehet majd elviselni.

Berobban a nyár, csütörtökön és pénteken akár 38 fok is lehet (Fotó: Balogh Zoltán)

Az időjárás a következő napokban párosával szedi a fokokat: hétfőn 32, kedden 34, szerdán 36, csütörtökön 38 fokos országos maximumot jósol a HungaroMet hazánkban – csapadék nélkül! Beszédes, hogy keddre Bács-Kiskun és Csongrdá-Csanád vármegyére adtak ki elsőfokú riasztást magas középhőmérséklet miatt, ami azt jelenti, hogy az érintett területeken a napi középhőmérséklet 25 fok felett alakulhat.

Fotó: met.hu

Szerdán tovább romlik a helyzet: arra a napra 12 vármegyére adtak ki elsőfokú riasztást magas középhőmérséklet miatt! Íme az érintett területek:

Fotó: met.hu

A pokoli hőség a köpönyeg.hu meteorológiai portál térképes előrejelzésén is megjelenik, pénteken, Szeged térségében mutatnak 38 fokos csúcshőmérsékletet: 

Péntekre Szeged környékére jósol 38 fokot a koponyeg.hu meteorológiai portál (Fotó: Köpönyeg.hu)

S hogy milyen időre lehet számítani a következő napokban a fővárosban a köpönyeg.hu szerint? Mutatjuk!

Hétfőn a ragyogó napsütést csak kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarja. Esetleg ÉNy-on este fordulhat elő zápor. 27 és 32 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.
Kedden fátyolfelhők szűrik a napsütést, nem lesz csapadék. Szinte országossá válik a kánikula, a legtöbb helyen már 30-33 fok várható. A DK-i szél gyenge lesz.
Szerdán szinte zavartalan lesz a napsütés, és tovább melegszik az idő. Országszerte strandidő valószínű 31-37 fokos maximumokkal.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás