Újabb fordulat az időjárásban: visszatér a 25 fok





Mutatjuk, mikortól számíthatunk ismét kellemes melegre.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2024.04.02.
időjárás hőmérséklet előrejelzés

Bár a hosszú hétvége időjárására nem lehetett panaszunk, az érkezett hidegfront által hozott jelentős lehűlés főleg a húsvéti meleghez képest okozott csalódást azoknak, akik már abban bíztak, hogy innentől búcsút mondhatnak a meleg holmiknak. Eláruljuk, hogy nem soká kell elviselni a tavasz csúnyábbik arcát: szombatra visszatér a 25 fok. De nézzük, addig mire számíthatunk a Köpönyeg előrejelzése szerint!

 

Szerdán jórészt fátyolfelhős, napos idő lesz csapadék nélkül, majd délutántól mindenütt megnövekszik a felhőzet. A nyugatias szelet többfelé kísérik erős, helyenként viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között várható, éjjelre viszont általában 4 és 8 fok közé hűl le a levegő, a szélárnyékos, derült részeken még ennél hidegebb is lehet, néhol fagypont körüli hőmérséklet sem kizárt

Csütörtökön változóan felhős lesz az ég, és elszórtan fordulnak elő záporok. A nyugati szél élénk lesz. 15-21 fok valószínű. Pénteken a többórás napsütést fátyolfelhők zavarják, de zápor csak elvétve fordulhat elő. A délnyugati szél csak néha élénkül meg, 20 fok körüli maximumok várhatók. Szombaton napos, fátyolfelhős idő ígérkezik, csapadék nélkül. Ekkorra ismét 20-25 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Jelenleg viszont az orvosmeteorológus szerint erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket. Ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptikus rosszullétek gyakorisága is megnőhet – figyelmeztet Pukoli Dániel.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás