Őszibarack-krémleves – Pofonegyszerű és mesés nyaraláskor is!

Nyaraláshoz itt az őszikrémleves, brutál finom, és 2 perc alatt kész!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2024.08.06.
Módosítva: 2024.08.14.
őszibarack krémleves vízparti

Szeiler Orsolya a Balatonnál tölti családjával a nyári hétvégéket. Ilyenkor a főzésre is kevesebb időt szán, hogy minél több maradjon a pihenésre.

Őszikrémleves nyárra! Fotó: Fodor Erika

„A nagy melegben amúgy sem jó a tűzhely mellett ácsorogni naphosszat. Itt a sok finom gyümölcs, amit legszívesebben hűtve vagy hideg gyümölcslevesként fogyasztunk ilyenkor. A kedvenc az őszibarack, amiből a világon a legegyszerűbb és legfinomabb krémlevest készíteni!” – mondta Orsi, miközben el is árulta a mindössze 2 összetevőből álló finomság receptjét.

Szeiler Orsolya kedvenc vízparti levesét ajánlja – Fotó: Fodor Erika

Hozzávaló

2 kg őszibarack

1 l tej (laktózmentes vagy növényi is finom!)

Az igazi gourmandok tejszínhabbal és csokiöntettel eszik! (Fotó: Fodor Erika)

Elkészítés

A megmosott barackokat kimagozva, szőröstől-bőröstől belevágom a turmixgépbe, hozzáöntöm a tejet és habosra keverem. Kancsóból kiöntve tálalom kis tálkákba. A gourmand családtagok (én is) tejszínhabot és csokiöntetet kapnak a tetejére. Ha marad, másnap tejet hozzáadva felhígítom egy kicsit, és folytatódik a gyümölcskrémleves-álom. Egyszerűen mesés!

 


 


 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás