Nyaraláshoz itt az őszikrémleves, brutál finom, és 2 perc alatt kész!
Szeiler Orsolya a Balatonnál tölti családjával a nyári hétvégéket. Ilyenkor a főzésre is kevesebb időt szán, hogy minél több maradjon a pihenésre.
„A nagy melegben amúgy sem jó a tűzhely mellett ácsorogni naphosszat. Itt a sok finom gyümölcs, amit legszívesebben hűtve vagy hideg gyümölcslevesként fogyasztunk ilyenkor. A kedvenc az őszibarack, amiből a világon a legegyszerűbb és legfinomabb krémlevest készíteni!” – mondta Orsi, miközben el is árulta a mindössze 2 összetevőből álló finomság receptjét.
2 kg őszibarack
1 l tej (laktózmentes vagy növényi is finom!)
A megmosott barackokat kimagozva, szőröstől-bőröstől belevágom a turmixgépbe, hozzáöntöm a tejet és habosra keverem. Kancsóból kiöntve tálalom kis tálkákba. A gourmand családtagok (én is) tejszínhabot és csokiöntetet kapnak a tetejére. Ha marad, másnap tejet hozzáadva felhígítom egy kicsit, és folytatódik a gyümölcskrémleves-álom. Egyszerűen mesés!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre