Gyümölcssült – Mennyei csemege az őszibarack, a szilva és a körte zamatával!





Ha gyümölcsközpontú nyalánkságra vágysz a húzós sütik helyett, próbáld ki ezt a szilva, körte, barack kombót!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2023.10.10.
Módosítva: 2023.10.10.
barack dió szilva körte Sült

A gyümölcssültem az alkalom szülötte. A Jókai utcai kedvenc zöldséges házaspár jelképes áron megdobott egy láda „menteni való” őszibarackkal és némi túlérett, de mennyei szilvával. Otthon meg volt 2 szem körte. Na és persze 10 dkg tepsiben pirított dió. Az első ötlet a cukor nélkül főzött friss lekvár volt, de aztán másfelől jött inspirációk hatására, gyümölcssült lett belőle.

Fél sült körte sült szilvával és dióval, friss őszibarackvelő ágyon – Fotó: Fodor Erika

Hozzávaló

Őszibarack

szilva

körte

pirított dió

10 db babapiskóta

fahéj

vanilincukor

1 narancs leve (fakultatív)

Gyümölcssült – körténként adagolható – Fotó: Fodor Erika

Elkészítés

A barack megmentett húsát egy lábosban megdinszteltem (cukor nélkül), és egy narancs levét belecsorgattam, majd összeturmixoltam friss lekvárnak. Egy részét beleöntöttem egy kis téglalap alakú jénaiba. Erre ráfektettem, majd belenyomkodtam a babapiskótákat. 

 

A két körtét felezve, majd hosszában még egyszer felezve serpenyőben vajon megsütöttem, mindkét felét vanilincukros fahéjjal megszórva. Ezt rátettem az őszilekvárban hasaló babapiskótára.

A piskótarudakat befektetjük az őszipüré ágyba – Fotó: Fodor Erika

Majd a felezett szilvákat ugyanabban a serpenyőben átsütöttem, úgy, hogy a megfelezett gyümölcs mindkét oldala megpiruljon, és mindkét oldalát megszórtam fahéjas vanilincukorral. A sült szilva egy részét tálra szedtem, közepébe pirított diódarabokat raktam. Ebből máris lehetett menet közben nasizni és csemegéztetni az otthonlévőket. A maradék vajas, szilvaszaftos sült szilvaszószt pedig a körteszeletek közepébe töltöttem. Azon melegében fogyasztható, de aki hidegen összeérve szereti, tegye be 1 órára a hűtőbe! 

Vajban sült felezett szilva pirított dióval – magában is mennyei! Fotó: Fodor Erika

Tipp

Szilvát, almát, banánt, körtét önmagában is melegen ajánlott vajon sütve fogyasztani, de összerakva ezeket egészen bombasztikus ízorgiában lesz részünk. Hedonistáknak kötelező!





 

 


 


 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás