
Szilvaszezon – A mandulás tortától a gyümölcsvelőig!
Ezt csináld, ha kihasználnád a szilva minden ízét!
Ha ősz, akkor szilva – minden változatban és minden mennyiségben! Nyersen, épphogy felrottyantva, chiapudinggal vagy magában, esetleg gyümölccsel teli, cukormentes limonádéba. Ha veszek, a minimum a 3 kiló, abból lesz egy mandulás torta, pohárdesszert és ivólé is.

Mandulás szilvatorta
Hozzávaló tésztához
1 tojás
20-25 dkg liszt
15 dkg vaj
fél-1 kg szilva
cukor (ízlés szerinti mennyiség és fajta)
+1 tojás
2,5 dl tejszín

Elkészítés
A liszttel, vajjal, tojássárgájával összegyúrom a tésztát, ha kell, pici vizet löttyintek hozzá, hogy összeálljon. Kikent, kerek sütőtálba kézzel szétnyomkodom a tésztát egyenletesen, és picit elősütöm.

Míg sül, elfelezem, kimagozom a szilvát. Ha kész a tészta, körben ráhelyezem a fél szilvákat, mindegyik közepébe egy blansírozott mandulát teszek. Ezt cukrozom ízlés szerint. A tetejére öntöm a tojásfehérje + 1 egész tojás és tejszín keverékét. Légkeveréssel, 180 fokon mehet a sütőbe, kb. 30-40 percre.

Szilvavelő – magában vagy gyümölcslimonádéba, illetve chiapudighoz!

A felezett, kimagozott szilvát kevés vízzel fazékban átrottyantom, hagyom kihűlni, besűrűsödni. Ez mehet a chiapudingba, vagy összeturmixolva, vízzel higítva a gyümölcsdarabos, cukormentes limonádéba.
Szilvaszezon - a tortától a mentes pudingon át a gyümölcslimonádéig!

Top hírek
Hírlevél-feliratkozás
Hírlevél-feliratkozás
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre