![](https://cdn.metropol.hu/2023/12/Ju-wQ7iAKA0a7F2dAZQcGgN-hWQOgfXbJUhfVgOxNRg/fill/276/155/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzI1ZGQ3NmE1ODI4MDQzOWY4NzgzZjM1ZTU3MDdiZmMy.png)
Desszert és asztaltársaság – Dobay cukrászda a harmadik helyszínen.
Alig másfél év alatt már három helyen kóstolhatjuk a Dobay Cukrászda sütemény-, pohárdesszert-, édes és sós különlegességeit.
A halásztelki cukrászda és a budapesti Horváth-kert után, az újbudai új városrészben, a BudaParton is megnyitotta kapuit a Dobay, amely rögtön az első Ország tortája versenyén döntős Árvácska nevű tortájával.
Dobay Eszter, a cukrászda tulajdonosa, lelke és motorja elmondta, ugyanazzal a szakma, és a vendégek iránti szenvedéllyel és szeretettel készítik a süteményeiket, a brunch- és ebédmenüt, mint a másik két cukrászdájukban.
A BudaPartra azonban kulturális és közösségi teret is álmodtak. Májusban a 65 éves Barbie-kiállítás látható és irodalmi esttel is várják a vendégeket a kávé és sütemény mellé.
Nézd meg a videót!
A Dobay Cukrászda rögtön az első Ország Tortája versenyén döntőbe jutott Árvácska nevű tortájával. Ha nyernek azért, ha nem, akkor azért kóstolhatjuk majd a Dobaykban augusztus 20. után.
Bogyay Bernadett, a Dobay Cukrászműhely vezető mestercukrásza elmondta, az Árvácska fő összetevője a homoktövis, ami egy antioxidánsokban gazdag alapanyag.
„Feketeribizli van még benne, mogyoró és csokoládé, de ennél többet sajnos nem árulhatok el.”
Hús és zöldség – együtt sütve, még annál is jobb!
Kékszakáll, avagy a lisztmentes újragondolt mákos guba.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre