A Dobay cukrászda és Déryné találkozása – Mostantól minden út a Horváth-kertbe vezet.
Hosszú és méltatlan magára hagyottság után újra éledhet a Horváth-kert a Dobay Cukrászdának köszönhetően, amely a Déryné-szobornál nyitotta meg kapuit. A halásztelki mellett végre a fővárosban is élvezhetjük a hihetetlenül leleményes, igényes és finom Dobay-féle invenciózus süteménykölteményeket, méghozzá pazar környezetben! A tulajdonosok azzal biztatnak, nemsokára a Kopaszira is kiköltöznek.
Semsei Rudolf, a budapesti vendéglátás meghatározó személyisége, a Vak Varjú Éttermek tulajdonosa ezúttal feleségével, Dobay Eszterrel immáron második, a fővárosban az első Dobay Cukrászdát nyitotta meg Budán, a Horváth-kertben.
„Szenvedélyünk a vendéglátás. Ezt már bizonyítottuk az éttermeinkben és a party service szolgálatunk működésével. Most elérkezett az ideje, hogy a saját ötleteinkenből készített desszertjeinkkel is bemutatkozzunk. Biztatok mindenkit, hogyha nem is csak szombaton és nem is csak este fél 8 után, de »legyen a Horváth-kertben, Budán«, és ajándékozza meg magát és szeretteit egy finom süteménnyel, kávéval, teával.”
Semsei Rudolf hozzátette, a Dobay Cukrászdában egyébként ebédmenü is várja az éppen abban a napszakban érkező vendégeket. Mindig lesz valami különleges krémleves, ami mellé akár egy gazdagon rakott szendvicset vagy édes, illetve sós süteményt is választhatunk.
Dobay Eszter, a cukrászda névadója megosztotta velünk, hogy miután negyedik gyermekük sem olyan kicsi már, úgy érezte, ő is másféle saját aktivitásba akart kezdeni.
„Mindig is foglalkoztatott egy ilyen barátságos, hangulatos cukrászda, ahol a családtagok, vagy a barátok, barátnők találkoznak, egy finom sütemény vagy kávé mellett egy kicsit kikapcsolódnak, magukkal, egymással törődnek. Elvégeztem a cukrásztanfolyamot, és nagyszerű kollégák segítségével folyik a munka. Nem mondom, hogy amikor reggel 6 órára a csepeli üzemben kell lennem, akkor mindig ilyen lelkes vagyok, de örömmel tölt el, hogy jót adhatunk másoknak, és ez nekünk is jó.”
Férj és feleség elárulta, 22 éves házasságuk alatt soha nem beszéltek otthon a munkáról, most meg állandóan együtt ötletelnek az újabb és újabb közös projekteken.
Amit csak sikerült megkóstolni, mert még belénk fért, arról mind állíthatjuk, hogy csúcsminőséget képvisel – úgy, hogy ráadásul igen kedvező ár-érték arányban tudjuk megvásárolni. Arról nem beszélve, hogy nem csak a szokványos kínálatot találjuk a Dobayban, hanem a klasszikus és hagyományos (Eszterházy, mézes krémes, krémes, karamellás krémes) sütemények mellett a sütőtökös, a macha- teás, a pekándiós, pisztáciás és társaik, illetve ezek harmonikus párosításából született eddig sehol nem látott torták „tömkelegéből” válogathatunk. A pohárdesszert variációk pedig egyszerűen mesebeliek, személyes „legkedvencebb” a mentes mákmousse! Neked?
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre