Ha hagymahéjjal festjük a tojást, nemcsak gyönyörű lesz, de finom is!
Ha szeretnél a locsolóknak piros tojást adni húsvét hétfőn, de nem volt időd megfesteni vagy nem akarsz ételszínezéket használni, akkor fess vöröshagymahéjjal! Ez még akkor is szép, ha nem írókázol rá semmit. Mi kipróbáltuk, és még a nyusziknak is tetszett!
A hagymahéjakat egy fazékba gyűjtjük, és vízzel feltöltve, hozzáadva az ecetet, felforraljuk. Ezután leszűrjük az ehető „tojásfestő lét”, és azt a fazékba visszaöntve, a tűzhelyre visszatéve, merőkanál segítségével egyesével beleengedjük a tisztára mosott tojásokat.
Addig főzzük így, amíg a tojásokat főznénk, majd lekapcsolva a tűzhelyet, a fazékban hagyjuk kihűlni. Azután a tojásokat kiszedjük, lecsepegtetjük, szárazra töröljük, és fényesre kenjük valamilyen zsiradékkal, például szalonnával A repedt héjú vagy foltosra sikerült tojásokból töltött tojást készíthetünk a sonka mellé.
Ha kíváncsi vagy, más országokban mik a szokások, nézd meg a videónkat!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre