Budapest 150 torta a 150+-os Auguszt cukrászdinasztiától!

A 150 éves Budapest születésnapi tortáját a 3 évvel idősebb cukrászdinasztia tagjai, Auguszték készítették el.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2023.11.13.
Módosítva: 2023.11.16.
Budapest 150 Natalis cukrászdinasztia torta

Ki más készíthette volna el a 150 éves Budapest tortáját, mint az idén már 153 éves Auguszt cukrászdinasztia, amely már akkor működött, amikor Budapest még nem is létezett?

2023.10.18. Budapest tortája II. forduló.
November 17-től mindenki megkóstolhatja a Budapest 150 születésnapi tortát Fotó: Ancsin Gábor

Auguszt-Arató Auguszta az Auguszt Pavilonban elmondta, sohasem indultak még ilyen versenyen, de most kaptak egy biztató üzenetet, aminek nem tudtak ellenállni. Nagyon izgultak, és borzasztóan boldogok, hogy ők nyertek az anonim versenyben.

Auguszt-Arató Auguszta a Budapest 150 torta, a Natalis születéséről Fotó: Fodor Erika

Hallgasd meg Auguszt Augusztától, mennyire örülnek – megejtő a szakmájukhoz, a cukrászművészethez párosuló szerénység és alázat.

@fodorerikakonyhajabol

Auguszt-Arató Augusztával a Budapest 150 tortájáról. A 150+-os Auguszt cukrászdinasztia alkotta meg a Natalist, aminek a megszületésén átvitt értelemben én is bábáskodhattam kicsit…😉

♬ eredeti hang - Fodor Erika konyhájából

Natalis

Az 1870 óta alkotó Auguszt cukrászdinasztia Születés, azaz Natalis névre keresztelt tortája a Budapest alapításának korára jellemző magyar cukrászhagyományok előtt kíván tisztelegni. Megjelenésében idézi a korszak nagy klasszikusait (dobostorta, Eszterházy-torta), ugyanakkor azoktól eltérő ízvilággal rendelkezik.

Íme egy rövidebb videónk a torta készítéséről:

 

 Alapanyaga a mogyoró, a kávé és a csokoládé. A hangsúly a mogyorón van, míg a kávé és a csokoládé a maguk kesernyés, és aromás ízeivel kitűnően gazdagítják a mogyoró ízét. A csavart az áfonya adja, melynek savassága könnyebbé és vibrálóvá varázsolja az összhatást.

Ez pedig hosszabb videónk arról, hogyan készítették el a Metropolnak a tortát - benne a cukrászokkal, akik maguk is megkóstolták...

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás