A 150 éves Budapest születésnapi tortáját a 3 évvel idősebb cukrászdinasztia tagjai, Auguszték készítették el.
Ki más készíthette volna el a 150 éves Budapest tortáját, mint az idén már 153 éves Auguszt cukrászdinasztia, amely már akkor működött, amikor Budapest még nem is létezett?
Auguszt-Arató Auguszta az Auguszt Pavilonban elmondta, sohasem indultak még ilyen versenyen, de most kaptak egy biztató üzenetet, aminek nem tudtak ellenállni. Nagyon izgultak, és borzasztóan boldogok, hogy ők nyertek az anonim versenyben.
Hallgasd meg Auguszt Augusztától, mennyire örülnek – megejtő a szakmájukhoz, a cukrászművészethez párosuló szerénység és alázat.
Az 1870 óta alkotó Auguszt cukrászdinasztia Születés, azaz Natalis névre keresztelt tortája a Budapest alapításának korára jellemző magyar cukrászhagyományok előtt kíván tisztelegni. Megjelenésében idézi a korszak nagy klasszikusait (dobostorta, Eszterházy-torta), ugyanakkor azoktól eltérő ízvilággal rendelkezik.
Íme egy rövidebb videónk a torta készítéséről:
Alapanyaga a mogyoró, a kávé és a csokoládé. A hangsúly a mogyorón van, míg a kávé és a csokoládé a maguk kesernyés, és aromás ízeivel kitűnően gazdagítják a mogyoró ízét. A csavart az áfonya adja, melynek savassága könnyebbé és vibrálóvá varázsolja az összhatást.
Ez pedig hosszabb videónk arról, hogyan készítették el a Metropolnak a tortát - benne a cukrászokkal, akik maguk is megkóstolták...
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre