Sudi sült céklasalátája: szem-szájnak ingere – és még egészséges is!

Ha egy könnyű, de különleges vacsira vágysz, csinálj te is sült céklasalátát!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2023.02.09.
sült céklsali

 

Sudár Annamária előadóművészt az egyik estje után kínálták a házigazdák könnyű vacsorával, aminek főétele a sült céklasaláta volt. Az előadónak annyira ízlett, hogy otthon is elkészítette.

 Sült céklasaláta: indul a nyálelválasztás! Fotó: Fodor Erika

Minden héten megyek a kedvenc piacomra, a Fehérvári útira, ott beszereztem az alapanyagokat, és az első adandó alkalommal elkészítettem otthon ezt a mennyei sült céklasalátát” – mesélte Sudár Annamária Sudi, aki örömmel osztotta meg a tanult receptet olvasóinkkal.

Előadás után jöhet egy könnyű zöldségvacsora! Fotó: Fodor Erika

Hozzávaló

3 közepes cékla

2 vérnarancs

1 marék rukkola

5-10 dkg quinoa

1-2 marék pirított dió

10-15 dkg ementáli vagy kecskesajt

Minden hozzávaló  a piacról – Fotó: Fodor Erika

Elkészítés

A céklát meg kell hámozni, és kockára vágva tepsiben megsütni egy kis olajjal meglocsolva. 15 percre fólia alatt, aztán még 10 percig a nélkül sütöttem, 160 fokon – alsó-felső sütéssel. Közben feldaraboltam a kecskesajtot, mert nekem azzal nagyon ízlett. Sós vízben megfőztem a quinoát, úgy, mint a rizst. Amikor a cékla elkészült, belekevertem quinoát, a sajtot, belefacsartam a vérnarancs levét a saját szaftjához, végül a rukkolát, és a tetejére a pirított diót. Fenséges!



 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás