Ha egy könnyű, de különleges vacsira vágysz, csinálj te is sült céklasalátát!
Sudár Annamária előadóművészt az egyik estje után kínálták a házigazdák könnyű vacsorával, aminek főétele a sült céklasaláta volt. Az előadónak annyira ízlett, hogy otthon is elkészítette.
„Minden héten megyek a kedvenc piacomra, a Fehérvári útira, ott beszereztem az alapanyagokat, és az első adandó alkalommal elkészítettem otthon ezt a mennyei sült céklasalátát” – mesélte Sudár Annamária Sudi, aki örömmel osztotta meg a tanult receptet olvasóinkkal.
3 közepes cékla
2 vérnarancs
1 marék rukkola
5-10 dkg quinoa
1-2 marék pirított dió
10-15 dkg ementáli vagy kecskesajt
A céklát meg kell hámozni, és kockára vágva tepsiben megsütni egy kis olajjal meglocsolva. 15 percre fólia alatt, aztán még 10 percig a nélkül sütöttem, 160 fokon – alsó-felső sütéssel. Közben feldaraboltam a kecskesajtot, mert nekem azzal nagyon ízlett. Sós vízben megfőztem a quinoát, úgy, mint a rizst. Amikor a cékla elkészült, belekevertem quinoát, a sajtot, belefacsartam a vérnarancs levét a saját szaftjához, végül a rukkolát, és a tetejére a pirított diót. Fenséges!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre