Ha már megválasztottuk az év fagylaltját és Magyarország tortáját, épp itt volt az ideje, hogy kiderüljön, melyik lesz az év bejglije.
Idén a neves szaktekintélyekből és ismert személyiségekből álló három fős zsűri három kategóriában összesen 56 bejglit kóstolt és értékelt. A hagyományos mellett a nagy fantáziát lehetővé tevő ínyenc kategóriában is számos különleges ízkombinációval nevezhettek a szakemberek. Az Ipartestületi verseny célja, hogy felhívja a figyelmet a „védett” bejglire és sikerrel népszerűsítse a kézműves finomságot az igazi minőséget keresők körében.
Az idei alapanyagok között kedvelt volt a pisztácia, a mogyoró, a kesudió, a marcipán, az aszalt szilva és szilvalekvár, de előfordult körte, napraforgó, fenyőmag, sütőtök, mangó és vörösbor is.
Az „év diós bejglije” verseny nyertesei:
Auguszt Elemér (legmagasabb pontszámot elérő) különdíj: Urbán Ildikó Advent Gyöngye bejglije
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre