A belváros szívében, az Andrássy út 34-ben található Hoppá! Bistro a modern bisztróhangulat mellett magyar és francia házasítású étlappal és Hortobágy Angusból készített „marhajó” ételekkel várja a hazai vendégeket.
A Hortobágy Angus különleges steakjei Budapesten egyedül a Hoppá! Bistro étlapján, prémium Angus húspogácsáik pedig a Bamba Marha lánc burgerezőiben találhatóak meg.
-A steak húsokat nedvesen érlelve, amerikai bontás szerint használjuk fel különböző fogásainkhoz. A húsok nedvesen 21-42 napig érlelődnek – árulja el Jancsa Jani, a Hoppá! Bistro, a Bamba Marha, valamint Donna Mamma kulináris vezetője, társtulajdonosa.
Kóstolhatunk itt Hoppá! Hortobágy Angus burger falatokat, Hortobágy Angus marhahúslevest, tortellinivel és zöldségekkel.
Kétféle Hortobágy Angus steakből választhatunk: Rib Eye steak konfitált burgonyával és füstölt hagymával vagy Bélszín steak édesburgonyával és cseresznyével.
Desszertnek pedig Hoppá! csokoládés desszert kókusszal és maracujával.
- Az állataink a gyönyörű hortobágyi legelőkön, a kamilla mezőkön nevelkednek, és a hízlaldában is van elegendő hely számukra. Ennek a húsnak a titka a márványozottsága. A marhának az omlósságát az biztosítja, hogy az izomrostok közé beépül a faggyú, ez ad neki különleges ízt sütéskor, főzéskor is – árulja el Kun Álmos. A Hortobágy Angus képviselőjétől azt is megtudjuk, hogy Budapesten a Nagy Vásárcsarnokban lévő steak áruházban is elérhetők termékeik, de kisebb pékségekben is találunk Hortobágy Angus készítményeket, amelyek webshopjukon keresztül bárhonnan beszerezhetőek.
A Hoppá! Bistro az italszortimentben is izgalmas válogatást kínál az ország minden tájáról. A Hortobágy Angushoz Takler-borokat ajánlanak. Magyar kézműves sörök, hazai ismert és még felfedezésre váró borászatok gyümölcsei, és természetesen a koncepcióba illő long drinkek várnak mindenkire. A kávé különlegessége pedig az, hogy Costa Ricából érkezik, mégis magyar – tökéletes lezárása ez az étkezésnek, és a Hoppá! élménynek.
Az Angus skót eredetű húsmarha, amely mára a világ egyik legismertebb fajtájává vált, egyedi, magas márványozottságú, kiváló minőségű húsának köszönhetően. Magyarországon mindössze 4 gazdaság rendelkezik az Igazolt Magyar Angus Hús védjeggyel, köztük a Hortobágy Angus, amelynek kiemelkedő minőségű állatállománya a Hortobágyi Nemzeti Park területén, a városoktól és forgalmas utaktól távol nevelkedik. A gazdaságban tartott marhák 22-24 hónapos koruk előtt nem kerülnek vágóhídra – a korral együtt pedig a húsuk is érettebb, zamatosabb, márványozottabb lesz.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre