Az édesburgonyával és cseresznyével körített különlegességet Jancsa Jani, a Hoppá! Bisztró kulináris vezetője és Írtó Márton séf osztotta meg a Metropol olvasóival. Az „írtó” finom ételt mi már kóstoltuk, ezért is szereztük meg a receptet, valamint az elkészítés titkát olvasóinknak is, de azért javasoljuk, hogy próbálják ki az eredetit is.
Hortobágy Angus bélszín steak, édesburgonyával és cseresznyével
Az édesburgonyát héjastul becsomagoljuk, sütőben 200 fokon addig sütjük, míg meg nem puhul. Turmixba tesszük, rakunk mellé vajat, narancs levét, zöldségalaplevet, sót, majd pürésítjük, végül állítunk az ízeken. További édesbugonyát megpucolunk, felvágjuk, majd egy vákuumzsákba beletesszük, és 1/3 annyi vajat adunk hozzá. Teszünk bele sót, cukrot, citrom levét, levákuumozzuk, és 75 fokon 20 percig szuvidáljuk, vagy főzzük. Végül ízlés szerint rápirítunk.
Friss cseresznyét kimagozunk, cukorsziruppal leforrázzuk, simára turmixoljuk, és egy kicsit xantánnal besűrítjük.
Burgonyát vékonyra szelünk, és bő olajban, 170 fokon chipset sütünk belőle.
A bélszínt még sütés előtt fél órával szobahőmérsékleten tartjuk, serpenyőben kérgesítjük, sütőben pedig 180 fokon a kívánt állag eléréséig sütjük, ez közepes átsütöttséghez kb 4-5 perc. Ugyanennyit pihentetjük, sózzuk, végül vajjal és zöldfűszerekkel öntözzük.
A tányérra szedünk a kétféle édesburgonyából, mellé a cseresznyés mártásból, illetve a marhaszaftból is; végül megkoronázzuk a tökéletesen elkészített bélszínnel. Jó étvágyat!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre