A Fűszerész adja az étel sava-borsát





Kovács Éva a férjével családi vállalkozásban működtetett Fűszerész birodalmában, a Károly körút 10. szám alatti udvarban varázslatos illat- és ízélménnyel várja mindazokat, akik tudni szeretnék, mi adja az étel sava-borsát.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.05.23.
VI. kerület tuti hely

„Az ötlet 2006-ban pattant ki a fejünkből, amikor meglátogattuk az egyik barátunkat Hollandiában, és ott elmentünk a groningeni piacra, ahol találkoztunk egy idős nénivel, aki lakókocsiból árult fűszereket, fűszerkeverékeket, és még azt is megmondta, hogy mihez, mit adjunk, mivel keverjük össze, méghozzá a szerint, hogy éppen hogy érezzük magunkat, milyen a hangulatunk” – meséli a fűszerész Kovács Éva vállalkozásuk kezdetének történetét.

Kovács Éva, a fűszerész (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Mutatjuk videón is, kár hogy nem érezzük az illatát:

Négyszázféle fűszerből válogathatunk (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

„Egy nagyon jó beszélgetés után akkor kialakult számunkra a vasárnapi ebéd, mi meg közben rájöttünk, hogy ez fantasztikus dolog, és mi ezzel szeretnénk foglalkozni!”

Ajándékban is gondolkodhatunk (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

A Károly körúti Fűszerésznél több mint 400-féle fűszer és fűszerkeverék áll a háziasszonyok, konyhában szívesen tevékenykedő férfiak részére. Kivétel nélkül mindegyik adalék- és tartósítószer-mentes.

„A természetességre törekszünk, és a minőséget mindennél fontosabbnak tartjuk. Van egy klassz kis illatozós falunk, ahol a fűszereket meg lehet illatolni, ízlelni, mielőtt kiválasztjuk a megfelelőt” – mondja Éva, miközben megmutatja nekünk egyik „nagy szerelmüket”, a fahéjvirágot, amelyben szegfűszeg, fahéj íze és édeskés illata keveredik. Megszaglászhatjuk a szerecsendió-virágot is, amiről kiderül, hogy nemcsak kompótokhoz talál, de valaki húslevesbe viszi, és van egy enyhe kólás íze is. A kampoti vörös borssal is megismerkedhetünk, amely húsok mellett a salátákat is különlegesen ízesíti.

Mind adalék- és tartósítószermentes (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

„A Leves lelke az első fűszerkeverékünk, sómentes, és elárulom: mi húskonfitáláshoz, egy karaj olajban pácolásához is ezt használjuk. A curryt is nagyon szeretjük, mert krémes, kellemes. Csirkére egy kis tejszínnel vagy kókusztejjel parádés vacsora, és még a gyerekek is megeszik” – adja a jobbnál jobb tippeket Évi. A fűszerész személyesen, webshopon keresztül, e-mailen szívesen segít bárkinek, aki szeret főzni, szeret kísérletezni, kíváncsi új ízélményekre vagy akár csak a szombat esti vacsorához keres passzoló fűszert. Webshopban is rendelhetünk, és az üzletben is vásárolhatunk.

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás