Éléskamra a Bazilikánál: az adventi forgatagban mindenki talál kedvére valót

A Szent István-bazilika előtti adventi vásárban a sok szemet gyönyörködtető, ünnepre való ajándéktárgy mellől nem hiányoznak „a szájnak ingerlő” finomságok sem. Legyen szó az ellenállhatatlan és töméntelen fajta csokis csókról vagy a sertéstől a marhán át a vadhúsokat felvonultató kolbász- és szalámiválasztékig.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.12.04.
Bazilika katica hús süti szobor

Az Advent a Bazilika előtti vásári forgatagban akárcsak egy éléskamrában, a sós, hideg csemegékre és a különleges desszertekre vágyók is találnak kedvükre valót. Az édesszájúak számtalan csokis csók közül válogathatnak. 

Csokis csókok minden ízben, mennyiségben /Fotó: Fodor Erika

A zebra, a pisztáciás, a málnás, a fehér csokis, és ezeknek végtelennek tűnő íz- és színkombinációjában már dönteni sem könnyű, melyiket kóstoljuk, mindenesetre elég széles a választék a kísértésre. Év végéig van idő akár mindet kipróbálni.

bazilika kaja
Az őz szűzérmétől a vadkanszalámin át a fehér kolbászig Fotó: Fodor Erika

A Katica Hús standjánál pedig a Bükki Nemzeti Park vadállományából és Nógrádban nevelkedett állatok húsából készült kolbász-, májas- és szalámikülönlegességek közt tobzódhatunk. 

bazilika vadkanszalámi
Paté és házi májas császárszalonnával Fotó: Fodor Erika

Nincs zsákbamacska, vásárlás előtt mindent meg lehet kóstolni! Az őzszalámi és a paté párját ritkítja! Ezeket a finomságokat a Vörösmarty téren is megtaláljuk, ugyancsak január elsejéig.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás