A Szent István-bazilika előtti adventi vásárban a sok szemet gyönyörködtető, ünnepre való ajándéktárgy mellől nem hiányoznak „a szájnak ingerlő” finomságok sem. Legyen szó az ellenállhatatlan és töméntelen fajta csokis csókról vagy a sertéstől a marhán át a vadhúsokat felvonultató kolbász- és szalámiválasztékig.
Az Advent a Bazilika előtti vásári forgatagban akárcsak egy éléskamrában, a sós, hideg csemegékre és a különleges desszertekre vágyók is találnak kedvükre valót. Az édesszájúak számtalan csokis csók közül válogathatnak.
A zebra, a pisztáciás, a málnás, a fehér csokis, és ezeknek végtelennek tűnő íz- és színkombinációjában már dönteni sem könnyű, melyiket kóstoljuk, mindenesetre elég széles a választék a kísértésre. Év végéig van idő akár mindet kipróbálni.
A Katica Hús standjánál pedig a Bükki Nemzeti Park vadállományából és Nógrádban nevelkedett állatok húsából készült kolbász-, májas- és szalámikülönlegességek közt tobzódhatunk.
Nincs zsákbamacska, vásárlás előtt mindent meg lehet kóstolni! Az őzszalámi és a paté párját ritkítja! Ezeket a finomságokat a Vörösmarty téren is megtaláljuk, ugyancsak január elsejéig.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre