RETRO RÁDIÓ

Katus Attila mézeskalácsra is gyúr





Katus Attila aerobikedző nemcsak az izmokra gyúrásban profi: évek óta süti a mézeskalács szíveket az Ökumenikus Segélyszervezet önkénteseként.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.11.26.
Katus Attila Mézeskalácsszív

„Van már benne gyakorlatom, és nagyon szeretem is csinálni. Ez is hozzátartozik a test és lélek harmonikus egyensúlyához, amire törekszünk. A testünkkel való törődés, az egészségünk érdekében végzett mozgás hasonlóan fontos, mint mások jóllétének érdekében végzett tevékenység” – állítja Katus Attila személyi edző, életmód-tanácsadó, világ- és Európa-bajnok sportoló.

Hozzávalók

50 dkg liszt, amit 1 kg-ig emelünk

25 dkg porcukor

1 evőkanál fahéj

1 evőkanál szódabikarbóna

1 evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék

2 egész tojás

2 tojássárgája

2 evőkanál méz

20 dkg vaj

Katus Attila az Ökumenikus Segélyszervezet Bazilikánál lévő adománypontjára sütötte a mézeskalácsait Fotó: Fodor Erika

Elkészítés

A lisztet a fűszerekkel, szódabikarbónával és a cukorral összekeverjük. Erre ütjük rá a két egész tojást és a tojássárgáját. A tojásokra rácsorgatjuk a mézet, majd a végén hozzáadjuk a kockára vágott vajat.

Katus Attila a 1353-as segélyvonal hívására buzdít az általa készített mézeskalács szívecskén keresztül is Fotó: Fodor Erika

Az egészet összegyúrjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a maradék lisztet addig, amíg jól gyúrható nem lesz. Nyújtjuk és szaggatjuk. Mi mindig mézeskalács-szívet formázunk, sütés után tetszés szerint díszítjük.





Ezeket olvastad már?
Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

Egy kis egészséges nassra vágysz? Itt találsz nyers vegánt is!

Egy kis egészséges nassra vágysz? Itt találsz nyers vegánt is!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás