Katus Attila aerobikedző nemcsak az izmokra gyúrásban profi: évek óta süti a mézeskalács szíveket az Ökumenikus Segélyszervezet önkénteseként.
„Van már benne gyakorlatom, és nagyon szeretem is csinálni. Ez is hozzátartozik a test és lélek harmonikus egyensúlyához, amire törekszünk. A testünkkel való törődés, az egészségünk érdekében végzett mozgás hasonlóan fontos, mint mások jóllétének érdekében végzett tevékenység” – állítja Katus Attila személyi edző, életmód-tanácsadó, világ- és Európa-bajnok sportoló.
50 dkg liszt, amit 1 kg-ig emelünk
25 dkg porcukor
1 evőkanál fahéj
1 evőkanál szódabikarbóna
1 evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék
2 egész tojás
2 tojássárgája
2 evőkanál méz
20 dkg vaj
A lisztet a fűszerekkel, szódabikarbónával és a cukorral összekeverjük. Erre ütjük rá a két egész tojást és a tojássárgáját. A tojásokra rácsorgatjuk a mézet, majd a végén hozzáadjuk a kockára vágott vajat.
Az egészet összegyúrjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a maradék lisztet addig, amíg jól gyúrható nem lesz. Nyújtjuk és szaggatjuk. Mi mindig mézeskalács-szívet formázunk, sütés után tetszés szerint díszítjük.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre