Katus Attila mézeskalácsra is gyúr

Katus Attila aerobikedző nemcsak az izmokra gyúrásban profi: évek óta süti a mézeskalács szíveket az Ökumenikus Segélyszervezet önkénteseként.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.11.26.
Katus Attila Mézeskalácsszív

„Van már benne gyakorlatom, és nagyon szeretem is csinálni. Ez is hozzátartozik a test és lélek harmonikus egyensúlyához, amire törekszünk. A testünkkel való törődés, az egészségünk érdekében végzett mozgás hasonlóan fontos, mint mások jóllétének érdekében végzett tevékenység” – állítja Katus Attila személyi edző, életmód-tanácsadó, világ- és Európa-bajnok sportoló.

Hozzávalók

50 dkg liszt, amit 1 kg-ig emelünk

25 dkg porcukor

1 evőkanál fahéj

1 evőkanál szódabikarbóna

1 evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék

2 egész tojás

2 tojássárgája

2 evőkanál méz

20 dkg vaj

Katus Attila az Ökumenikus Segélyszervezet Bazilikánál lévő adománypontjára sütötte a mézeskalácsait Fotó: Fodor Erika

Elkészítés

A lisztet a fűszerekkel, szódabikarbónával és a cukorral összekeverjük. Erre ütjük rá a két egész tojást és a tojássárgáját. A tojásokra rácsorgatjuk a mézet, majd a végén hozzáadjuk a kockára vágott vajat.

Katus Attila a 1353-as segélyvonal hívására buzdít az általa készített mézeskalács szívecskén keresztül is Fotó: Fodor Erika

Az egészet összegyúrjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a maradék lisztet addig, amíg jól gyúrható nem lesz. Nyújtjuk és szaggatjuk. Mi mindig mézeskalács-szívet formázunk, sütés után tetszés szerint díszítjük.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás