Két egyszerű trükk, és sokáig friss marad a sajt!

Megéri alkalmazni a praktikákat!



Megosztás
Szerző: Amy Mans
Létrehozva: 2025.07.02.
sajt tárolás egészség

A sajt egy igazán különleges finomság, amit szinte mindenki nagyon szeret: akár egyből szeletelve a hűtőből, vagy olvasztva, sütve, reszelve, salátában, szendvics mellé vagy 18 év felett egy finom borhoz.

alt=A sajt könnyen megromolhat, ha nem tároljuk megfelelően a hűtőben
A sajt könnyen megromolhat, ha nem tároljuk megfelelően a hűtőben (Fotó: Pexels)

A sajt szavatossági ideje a tárolástól is függ

Elsőre azt gondolnánk, hogy a sajt tárolása igen egyszerű feladat, nem igényel nagy figyelmet – pont ezért követik el néhányan a legalapvetőbb hibákat, a végeredmény pedig: kiszáradt, bepenészedett, fogyasztásra alkalmatlan sajt. A megoldás? A folpack, amivel csak a sajt levágott részét csomagoljuk be – a kéreg maradjon szabadon, hogy a sajt ne nedvesedjen be, illetve ne száradjon ki. S ami fontos: minden egyes kicsomagolás és szeletelés után új folpackot tegyünk a sajtra!

A legjobb hely a hűtőben a sajt tárolására a zöldséges polc, ami a hőmérsékletével a lehető legideálisabb környezetet biztosítja a frissen tartáshoz. Ugyanakkor mindig figyeljük a sajt állagát, színét és illatát, mielőtt fogyasztunk belőle! A bontatlan sajtok akár hónapokig elállnak az eredeti csomagolásban – erősen ajánlott a lejárati dátumot is szemügyre venni.

A lágy sajtok felbontás után 7 napig, míg a kemény sajtok akár 30 napig is elállnak – feltéve, hogy jól vannak tárolva

– nyilatkozta egy szakértő,akinek szavait a Magyar Nemzet idézte. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.