A legfinomabb cseresznyéssüti-receptek, amiket imádni fogsz

Cseresznyés pite, cseresznyés táska, vagy valami különlegesség? Íme a legfinomabb cseresznyés sütik! Kattints a receptekhez!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2025.06.29. 10:00
Módosítva: 2025.06.29. 10:34
cseresznye recept süti

A piros cseresznyeszemek csak úgy kelletik magukat a piacon és a zöldségesnél. Vegyünk jó sokat, hogy jusson belőle a következő süteményekbe is! Mutatjuk a legfinomabb cseresznyéssüti-recepteket, miket neked is ki kell próbálnod!

cseresznyés süti
Sokak kedvenc cseresznyés sütije: cseresznyés tejes pite

A 3 legfinomabb cseresznyés süti receptje

Sokak kedvenc cseresznyés sütije: cseresznyés tejes pite

HOZZÁVALÓK (8 DARABHOZ):

  • 400 g cseresznye
  • 80 g kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 80 g liszt
  • 150 ml tej
  • 1 marék mandulapehely
  • vaj a formák kikenéséhez
  • 3 tojás
     

ELKÉSZÍTÉS:

1. Elsőként a cseresznyét alaposan mossuk meg, magozzuk ki, majd egy tiszta konyharuhán csepegtessük le. Szórjuk kivajazott 8 darab formába.

2. A tojásokat keverjük ki a kétféle cukorral, a liszttel és a tejjel. Öntsük a masszát a cseresznyére. A pitéket körülbelül 20 perc alatt süssük készre a 170 fokra előmelegített sütőben.

3. Miközben sül a cseresznyés pite, szórjuk a mandulapelyhet egy felforrósított serpenyőbe, és rázogatva néhány perc alatt pirítsuk meg. Vigyázzunk, mert nagyon könnyen megég! Ezzel megszórva tálaljuk a még langyos tejes pitét.

TIPP: 
A cseresznyés sütit egyben, egyetlen közepes méretű tálban is elkészíthetjük, ám ekkor számoljunk hosszabb sütési idővel.

35 perc

1 db 390 kcal


Különleges cseresznyés süti: császármorzsa mézes-fahéjas cseresznyével

HOZZÁVALÓK (4 ADAGHOZ):

  • 6 tojás
  • 400 ml tej
  • 150 g kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 80 g mazsola
  • 200 g liszt
  • 500 g cseresznye
  • 4 ek. méz
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 1 tk. étkezési keményítő
  • 100 g vaj
  • porcukor
     

ELKÉSZÍTÉS:

1. A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéből verjünk lágy habot. A sárgáját keverjük ki a tejjel, a kétféle cukorral, egy csipet sóval, a mazsolával és a liszttel. Végül óvatosan, spatulával forgassuk a masszába a fehérjehabot is. Pihentessük az így kapott tésztát 20 percig.

2. Közben a cseresznyés raguhoz mossuk meg, magozzuk ki, majd szórjuk lábasba a gyümölcsöt. Merjünk rá néhány evőkanál vizet. Adjuk hozzá a mézet és a fahéjat, majd kevergetve főzzük addig, amíg a szemek megpuhulnak, de nem főnek szét.

3. A keményítőt keverjük el pár evőkanál hideg vízben. Öntsük óvatosan a cseresznyéhez, és sűrítsük be vele a levét.

4. A tésztát osszuk ketté. Nagyméretű serpenyőben olvasszuk meg a vaj felét. Öntsük rá az egyik adag tésztát, süssük addig, amíg alul kérget nem kap, majd falapáttal kezdjük el forgatni és széttörni. Folytassuk ezt egészen addig, amíg teljesen át nem sül a morzsa. Tegyük félre.

5. Járjunk el hasonlóan a másik adag tésztával és a maradék vajjal.

6. Tálaljuk még melegen, porcukorral meghintve a császármorzsát, és ízlés szerint kanalazzuk mellé a cseresznyés ragut is.

TIPP: A mazsolát célszerű rumba áztatni, hogy megduzzadjanak a szemek és még finomabb legyen a cseresznyés süti.

40 perc + pihentetés

1 adag 270 kcal

Cseresznyés süti
Cseresznyés táska


Cseresznyés süti, amit az egész család imád: cseresznyés táska

HOZZÁVALÓK (12 DARABHOZ):

A TÉSZTÁHOZ: 40 dkg liszt + a nyújtáshoz

  • 25 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 4 ek. porcukor + a szóráshoz

A TÖLTELÉKHEZ:

  • 350 g cseresznye
  • 3 ek. kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 púpozott ek. vaníliás pudingpor

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet és a hideg, felkockázott vajat alaposan morzsoljuk el. Adjunk hozzá két elhabart tojást, porcukrot, egy csipet sót és annyi hideg vizet, hogy a tészta összeálljon.

2. Gyúrjuk egyneműre, és folpackba csomagolva tegyük be a hűtőszekrénybe 30 percre.

3. Közben a cseresznyét mossuk meg, magozzuk ki, szórjuk lábasba. Adjuk hozzá a kristály- és a vaníliás cukrot, forraljuk fel, takaréklángon főzzük puhára. Jól keverjük el a pudingport 100-120 ml hidegebb vízben, csorgassuk a lábasba, és kevergetve sűrítsük be a tölteléket. Ha így túlságosan sűrű lenne, akkor adjunk hozzá kevés vizet. Hagyjuk langyosra hűlni.

4. A pihentetett tésztát lisztezett felületen gyúrjuk át, nyújtsuk ki 2-3 mm vékonyra, és szaggassunk ki belőle 12 darab korongot. Ezek közül 6 darabra tegyünk egy-egy púpozott evőkanál tölteléket úgy, hogy a széleket körben üresen hagyjuk. Vékonyan kenjük meg a tésztaszéleket az utolsó, elhabart tojással, hajtsuk félbe mindegyik korongot, majd közben alaposan nyomkodjuk ki belőlük a levegőt.

5. Egy villával mintázzuk meg a széleket, kenjük meg a táskák tetejét is a maradék, kevés vízzel elhabart tojással.

6. Tegyük a táskákat egy sütőpapírral letakart sütőlemezre, és süssük a 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig.

7. Miután aranybarnára sültek, hagyjuk langyosra hűlni. Tetejüket porcukorral meghintve tálaljuk.

A szaggatáshoz használhatunk egy kisebb, kör alakú müzlis tálat.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás