
Így válts évszakot testileg és lelkileg is!
Egy új évszak beköszöntése összetett módon hat az emberi szervezetre.
Főzés közben nagyon jól jön a közeli késtartó, amiből gyorsan ki tudjuk venni a kedvenc késünket. Késtartó egy olyan konyhai eszköz, amiről nem gondolnád, hogy a legtöbb baktériumot ott találod.
Számtalan konyhai eszköz mellett a késtartó egy olyan helyet foglal el a konyhában, ami nemcsak a kényelmet szolgálja a főzés alatt, hanem meleg ágyat biztosít a baktériumok számára. Ha nem fordítunk kellő figyelmet a tisztán tartására könnyen a legszennyezettebb tárggyá válik a konyhában.
A kések élességét gyakran ellenőrizzük, a tárolójuk tisztaságára már kevesebb figyelmet szentelünk, ugye? Pedig a késtartó rendszeres, higiénikus tisztítása nemcsak a kések hosszabb élettartamát biztosítja, hanem egészségünk megóvásához is hozzájárul. A késtartók szűk nyílásai ideális búvóhelyet kínálnak a pornak, morzsáknak, nedvességnek és apró ételdarabkáknak. Mivel a késtartók belsejéhez nehéz hozzáférni, a szennyeződések könnyen elrejtőzhetnek benne. Ha már kellemetlen szag, sötét elszíneződés vagy penészesedés tapasztalható, az már súlyosabb szennyeződésre utal - olvasható mindmegette.hu forrásában.
A késtartó higiénikus tartásához mindig tiszta, száraz késeket tegyünk vissza, és rendszeresen tisztítsuk a tartót. Először vegyük ki a késeket a tartóból, majd porszívóval vagy kefével távolítsuk el a morzsákat. A külsejét mosogatószeres vízzel töröljük át, a belső nyílásokat alaposan tisztítsuk ki üvegmosó kefével. Ezután ecetes vízzel fertőtlenítsünk, majd nedves kendővel töröljük le a maradékot, és hagyjuk teljesen megszáradni. Fából készült tartót időnként ápoljunk ásványi olajjal, és kerüljük az erős vegyszereket vagy durva szivacsokat. Évente néhány alkalommal érdemes tisztítani ezt a konyhai eszközt.
Egy új évszak beköszöntése összetett módon hat az emberi szervezetre.
Manapság a termálvizes strandolás nem olcsó mulatság.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre