
Kiderült a krémes forró csoki titka, mostantól te is így iszod majd a karácsonyi finomságot
Egyetlen extra hozzávalóra van csak szükség.
A forró csoki a téli időszak egyik kedvenc finomsága. A tökéletes italhoz azonban megfelelő alapanyagok kellenek még akkor is, ha számtalan módon lehet már ízesíteni. Karamella, borsmenta, vanília... Kinek mi tetszik. Egy valami azonban kihagyhatatlan, ha egészen krémesen akarod elkészíteni az isteni italt: a sűrített tej!

A sűrített tej alapja a sima tehéntej, amelyet gondosan felmelegítenek, hogy eltávolítsák belőle a vizet, majd cukrot adnak hozzá, hogy elérjék a gazdag, sűrű állagot. Amikor édességekhez keverjük, így páratlan, gazdag alapot biztosít
– írja a Life.hu.
A sűrített tejnek ráadásul édeskés íze van mindamellett, hogy gazdag állagot ad a finomságnak. A sűrített tej tehát a titka a tökéletes forró csokoládénak, ami miatt nincs szükség az otthoni tejszín-cukor arányok, egyéb szirupok próbálgatásának. A lényeg tehát, hogy a meleg tejbe tegyél egy-két evőkanál sűrített tejet és kakaóport. És voilá!
De mi van akkor, ha ízesíteni szeretnénk? Akkor sincs baj! Egy csipetnyi fahéjat, vaníliát és cayenne borsot használva elképesztő ízbombát hozhatunk létre. A végén pedig koronázzuk meg mesterművünket tejszínhabbal vagy pillecukorral!
+1 tipp: a sűrített tejet a kibontás után egy héten belül használjuk el, hogy ne romoljon meg!
Top hírek


Megsúgta az asztrológus: Ő a legmegbízhatóbb csillagjegy

Szakértő figyelmeztet: A nőknél az életmódváltás a hálószobában kezdődik
A nők eleve hátrányból indulnak, ezt segíti behozni.
Hírlevél-feliratkozás
Hírlevél-feliratkozás
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre